Foto: AP/Scanpix
Inimesed
31. oktoober 2018, 09:22

Kultusliku diskohiti esitajal diagnoositi rinnavähk

Hitist "Young Hearts Run Free" tuntud soulitäht Candi Staton tunnistas, et tal diagnoositi suve hakul, kontserditurnee proovide esimesel päeval rinnavähk.

78aastane Alabamast pärit staar alustas eile 12 nädala pikkust keemiaravi, vahendab BBC News.

Candi leidis vasakust rinnast mügariku, mis osutus kartsinoomiks. Talle tundus see uskumatu - ta oli ometi oma tervise eest korralikult hoolt kandnud. Miks lauljanna ränka diagnoosi varem ei avalikustanud? "Otsustasin selle enda teada jätta ning tegelesin eneseanalüüsiga," ütleb Candi, lisades, et läbis kõik emotsioonid eitusest ja enesehaletsusest vihani. "See, et ma ringi tuuritasin, aitas mind väga. Et ma tegin midagi, mida ma armastan ja milleks olen siia ilma sündinud."

Statoni sõnul on rinnavähk järjekordne katsumus tema niigi katsumusterohkes elus. "Pärast kõike seda, mida olen pidanud üle elama - koduvägivald, halvad suhted, alkoholism, võitlus plaadifirmadega autoritasude pärast ja nii edasi -, ei arvanud ma, et pean ka sellega [vähiga] maadlema, aga ma võitlen ja kavatsen ta seljatada," ütleb tänavu 30. stuudioalbumi "Unstoppable" välja andnud lauljanna ja manitseb kõiki naisi oma rindu kontrollima.