Urmas Eero LiivFoto: Tiina Kõrtsini
Kultuur
4. november 2018, 15:37

Urmas Eero Liiv: "Wikmani poisid" on ajatu klassika

Legendaarsel seriaalil "Õnne 13" täitub 25 eetriaastat. Eestlaste armastus Morna linnakeses toimuva vastu pole selle ajaga raugenud. Vastupidi – aeg-ajalt kerkib "Õnne 13" teleedetabelite esikümnesse. Sarju igale maitsele tehakse aga nii meil kui ka mujal. Milline on sinu lemmiksari?

Tele- ja filmimees Urmas Eero Liiv: "Igal juhul pole see "Pank"! "Wikmani poisid" on ajatu klassika, mis läheb ajas ainult paremaks. See tehti millalgi 1990ndate keskpaigas, hiljem on seda mitmeid kordi näidatud. Iga kord on äärmiselt nauditav vaadata. Mis on hea sarja saladus? Ega kunagi tea, mis hakkab toimima ja rahvale meeldima – seda ei saa ette öelda. Eesti seriaalide tase on hea. Olin pikalt TV3 programmidirektor ja võin kinnitada, et meie sarjade tootmine seisab tugevatel jalgadel. Tehakse igale maitsele. Mõni meeldib rahvale rohkem, teine vähem, aga päris suuri läbikukkumisi pole minu arust olnud.

"Pank" on kindlasti väga hea katsetus, aga promokampaania ja sinna sisse pandud raha ei vasta tulemusele. Ja keegi poleks hakanudki "Panga" kallal hambaid teritama ja kritiseerima, kui sellele poleks eelnenud mõõdutundetut üleriiklikku kampaaniat. Sellega tehti sarjale karuteene."

undefined Foto: Daisy Lappard

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Auhinnaks on nägus reisi- või trennikott.

Faktid

Sarja "Õnne 13" esimene osa läks eetrisse 30. oktoobril 1993. Õnne tänava lugusid pidi algse plaani järgi jõudma ekraanile 15 osa.

Esimene stsenarist oli Astrid Reinla. Pärast kirjaniku surma pandi tema mälestuseks kooliõpetaja Kristi vastsündinud tütrele nimeks Astrid. Õpetajat mängis Elina Reinold.

Idee üks autoritest ja "Õnne 13" esimene režissöör Tõnis Kask pakkus seni peamiselt muusikateatris silma paistnud Helgi Sallole Alma rolli. Ta kaalus korraks ka Ita Everit, kuid otsustas siiski Sallo kasuks.

Allikad: Vikipeedia, Õhtuleht

Täpilise reisi- või trennikoti võitis eelmises ajakirjas MERLE MUSTING. Palume auhinna kättesaamiseks helistada kuu aja jooksul tööpäeviti kell 9.00–17.00 telefonil 666 2600.