Kethi UibomägiFoto: Laura Strandberg
Tele
1. november 2018, 09:00

VIDEO | Kethi Uibomägi nägi „Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ võtetel kummitust: ma polnud kindel, kas suudan saadet üldse edasi teha (62)

„Saadet ja reklaamklippi vaadates kirjutasid mulle paljud tuttavad ja sõbrad, kes arvasid, et tegemist on lavastusega ja ma näitlesin. Kõik, mida nägite, on ehe. Niisuguseid emotsioone ma teeselda ei suudaks,“ räägib „Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ saatejuht Kethi Uibomägi, kes nägi võtetel kummitust.

„Võte käis ja selgeltnägijad olid juba pikalt ülesannet lahendanud. Seisin iga kord võtte alguses ühe auto kõrval. Ma ei pööranud sellele tähelepanu, aga teadsin, et lugu oli natukene ka autoga seotud – meid sinna kutsunud inimene rääkis, et oli angaaris nalja viluks samast autost pilti teinud. Kui ta hiljem fotot vaatas, nägi ta, et mingi mees istub autos,” räägib Kethi loo taustast ning lisab, et oli neid fotosid ka ise enne salvestust näinud.

Hirmuäratav olukord juhtus aga siis, kui oli Žanna kord ülesannet lahendada. „Alustasin võtet auto juures ja liikusime edasi maja poole. Kirjeldasin Žannale ülesannet ja ta ei keskendunud üldse mulle, vaid vaatas kogu aeg auto poole. Küsisin lõpuks, miks ta kogu aeg autot vaatab ja ta vastas kohe, et seal sees istub ju mees,” sõnab naine.

„Kuna mina ei näinud midagi, ütlesin võttegrupile, et tooge mu telefon, ma teen autost pilti. Pilti tegema hakates nägin läbi kaamerasilma, et autos istuski mees. Läksin endast välja, aga ma ei mäleta, kuidas ma reageerisin ja mis juhtus, sest ehmusin sellest nii ära. Mu telefon kukkus maha, nii et ma ei saanudki pilti teha,” räägib Uibomägi, et ootas ka ise väga neljapäevast saadet, et näha, mis täpselt toimus.

Ukraina selgeltnägija on varemgi oma kiiruse ja täpsusega kõiki üllatanud ning nii ka seekord – naine kirjeldas täpselt sama meest, keda fotodelgi näha. „Tal olid silmad ja vuntsid ning ta oli heledam. Mees lihtsalt istus seal. Ta ei näinud välja nagu koll, kuid ta oli natuke kummalise näoga. Hiljem selgus, et seal oli elanud üks vaimupuudega poiss, kellele meeldisid väga autod, aga ta ei saanud ise oma puude tõttu sõita.”

Polnud kindel, kas suudab saadet edasi teha

Kethi ja Žanna polnud aga ainsad, kes kummitust nägid. „Võttegrupi liige seisis minu juures, kui hakkasin pilti tegema ja tema nägi seda meest samuti. Ma ei olnud kindel, kas suudan saadet üldse edasi teha, kuid õnneks Žanna rahustas mu maha. Ma ei tohi ju ühelegi selgeltnägijale reeta, mis juhtunud on,” tunnistab ta, et tegu oli raske võttepäevaga.

Kuigi Uibomägi oleks saanud maha rahunedes uue pildi teha, ei tahtnud ta seda. „Mulle saadeti pärast Facebooki foto, mis oli varasemalt autost tehtud, kuid kustutasin selle kohe ära. Inimesed ei tohi selliseid pilte alles hoida, sest seal on surnud inimene peal.”

Rohkem ei ole naisel taolisi kogemusi olnud. „Ma ei ole ka rohkem torkinud. Olin suvel sensitiividega võtetel kaasas ja ikka tundsin, et kuskil on raskem olla ja pärast on peavalud. Kuid seda võib ju ka loogiliselt põhjendada, et pikk võttepäev, vähe vett joonud ja olukorrad vajavad palju keskendumist.”

Kethi Foto: Kaader videost