Foto: AP/Scanpix
Inimesed
29. oktoober 2018, 16:51

Demi Moore: kaks inimest päästsid mind kindlast surmast

Demi Moore (55) tunnistas Beverly Hillsi galal aasta naise tiitlit vastu võttes, et karjääri algul sattus ta allakäiguspiraali, mis põhjustas enesehävitust.

Moore rääkis Peggy Albrechti nime kandva naiste turvamaja galal, et ta on pikalt vaevelnud alaväärsuse käes.

"Ükskõik, millist edu ma ka ei saavutanud, tundsin ikkagi, et ma pole piisavalt hea. Ma ei väärtustanud end üldse. Ja sellel enesehävituslikul teel ... jõudsin ma kiiresti kriisipunkti," vahendab FemaleFirst.

Näitlejanna läks esmakordselt uimasti- ja alkoholivõõrutusravile 1980. aastate keskel. 2012 vajas ta taas kord ravi, sedapuhku sõltuvuse ja toitumishäire tõttu. 

Demile tundub lausa taevase sekkumisena, et tema teele sattus - ilmselt käis jutt 1980. aastatest - kaks inimest. "Kaks inimest, keda ma peaaegu ei tundnudki, astusid ligi ja asusid mulle toeks ja ulatasid mulle ühe võimaluse. Pigem oli see nagu ultimaatum: et ma pean kohale kobima, kui ma just surnud pole."

Moore'i sõnul muutis see tema elu. "Nad andsid mulle võimaluse mu elu uutesse rööbastesse suunata, enne kui ma jõuan kõik ära hävitada. Nad nägid minus ilmselgelt enamat, kui ma ise nägin. Ja ma olen nii tänulik, sest ilma selle võimaluseta, ilma nende usuta minusse ei seisaks ma täna teie ees."

Näitlejanna tänas uimastisõltuvusest taastuvatele naistele toetavat keskkonda pakkuvat Friendly House'i aasta naise tiitli eest. Demi ütles, et see aitab tal oma väärtust mõista.

"Tean, et pöördusin kord väga raskel hetkel ühe targa õpetaja poole ja väljendasin hirmu, et ma pole piisavalt hea. Ja see naine ütles: "Sa ei saa eales piisavalt heaks, aga sa võid teada oma väärtuse hinda. Pane mõõdulint käest." Nii et täna panin ma mõõdulindu käest ja ma tänan teid selle ilusa tunnustuse ja võimaluse eest teada oma väärtuse hinda."