SOOVIB VÕIMALIKULT JUHUSLIKKU ELU: „Kui tunnen, et mingi osa minu elust ei ole veel piisavalt juhuslik, siis muudan seda, näiteks lasen arvutil õhtustamiseks restorani valida,” avaldab Max Hawkins, kes poseerib pildil Iowas.Foto: Erakogu
Inimesed
29. oktoober 2018, 14:48

Ameeriklane lõi äpi, mis ütles talle, kuhu reisida: otsisin Mumbais mitu tundi olematuid sihtkohti, endal samal ajal toidumürgitus

„Vietnamis Ho Chi Minhi linnas saatis arvuti minu ja mu sõbra kohaliku popstaari Trony kontserdile. Vaatasime ta esinemist koos karjuvate fännidega. Pärast sõud kohtasime Tronyt isiklikult ja ta kutsus meid välja, et koos paar drinki teha,” meenutab Max Hawkins (28) meeleolukat õhtut, milleni viis tema loodud äpp, mis valis mehele üle maailma riike, kuhu reisida.

Vietnamis Ho Chi Minhi linnas saatis arvuti minu ja mu sõbra kohaliku popstaari Trony kontserdile. Vaatasime ta esinemist koos karjuvate fännidega. Pärast sõud kohtasime Tronyt isiklikult ja ta kutsus meid välja, et koos paar drinki teha,” meenutab Max Hawkins (28) meeleolukat õhtut, milleni viis tema loodud äpp, mis valis mehele üle maailma riike, kuhu reisida.

Hawkins töötas enne oma esimese äpi loomist Google’is. „Olin grupis, mis tegi online-muusikavideosid. Lisaks sellele, et tegu oli minu unistuste tööga, oli see ka väga mugav. Sõitsin igal hommikul rattaga tööle, sõin lähedal asuvas kohvikus lõunat ning kohtusin pärast tööd oma kalleimate sõpradega,” räägib ta.

„Olgugi, et olin oma tööga rahul, hakkasin tundma, et olen rutiinis lõksus. Kuigi tegin tööd, mida olin tahtnud alati teha, tundsin, justkui hakkaks mu elu käest libisema,” selgitab Max, miks otsustas kolm aastat tagasi teha äpi nimega OffBot, mis sõidutas teda teadmatutesse sihtkohtadesse. „OffBot oli ühendatud Uberiga ning selle idee oli muuta sihtpunkt üllatuseks. Äpp võimaldas Uberi autojuhile öelda, mis on sõidu lõppkoht, aga mina ei teadnud seda enne kohale jõudmist. Mäletan, et mõtlesin esimesel korral, kui lõbus see on. Tänu äpile avastasin ka uue linnaosa, millest ma varem teadlikki polnud. Mul oli tunne, et maailm muutus ühtäkki suuremaks.”

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99