Siiri SisaskFoto: Jörgen Norkroos
Poliitika
29. oktoober 2018, 09:39

Siiri Sisask: me ei saa öelda osadele maksumaksjatele, et nad on vähem väärt (112)

Muusik ja endine riigikogulane Siiri Sisask rääkis Kanal 2 saates "Hommik!", et riik peaks olema ühtne meeskond ning inimesi ei saa lõhkuda, vaid neid tuleb ühendada. Sisask lisas, et ta pole enam nii kindel, kas tahab poliitikasse naasta. 

"Selles mõttes on mul hea ja vaba olla, et ma läksin lõpuni. Ma läksin nii kaugele, kuni sein tuli ette. Nüüd tundub, et ma vist läbi selle seina ennast pressima ei hakka," vihjas Sisask, et kuigi ta on ka teistelt erakondadelt ettepanekuid saanud, ei kavatse ta kellegagi liituda.

Naine nentis, et seda, mis tema EKRE-ga liitumisel juhtus, ei ole võimalik lahti rääkida, kuna tema on juhtunus ainult üks osapool. Sisaks märkis, et ei ole enda meelest midagi valesti ega halvasti teinud. 

"Ma olen näinud riiki ühtlasena, ühtse meeskonnana. Ma arvan, et iga inimene, kes on kasvõi mõnda väikest ettevõtetki juhtinud, teab et kõige tähtsam osa ettevõtte juhtimises või üldse selle loomisel on meeskond. Ma olen alati mõelnud, et eesti rahvas on ühtne ja võiks toimida nagu meekond, ideaalis. Muidugi seda on väga raske käivitada. Aga kindlasti ei ole ma selline lõhestaja või ühe huvigrupi teisest eemaldaja," selgitas Sisask.

Ta märkis, et kui EKRE talle uuesti liitumisettepaneku teeks, siis peaks erakond olema valmis ka mõnes enda nägemuses kompromisse tegema.

"Me ei saa öelda osadle maksumaksjatele, et nad on vähem väärt, kuigi nad on väga toredad ja intelligentsed inimesed. Me ei saa inimesi lõhkuda. Me peame ühendama ja EKRE võiks seda joont rohkem ajada," kõneles Sisask homoteemale viidates. Ta lisas, et ülejäänud EKRE poliitika meeldib talle väga ning et ta oli tõesti valmis erakonda astudes oma parima andma.

Saatejuhtide küsimusele, kas Sisask liituks uuest EKRE meeskonnaga, kui nood ta tagsi kutsuks, vastas naine jaatavalt. Siiski ei usu Sisask, et selline kutse EKRE-lt enam tulla võib.