Nikolai BentslerFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
28. oktoober 2018, 16:36

Pulmaisad Nikolai Bentsler ja Tõnis Milling: tobedaid mänge me ei tee (3)

Näitleja Nikolai Bentsler ja Tõnis Milling on aastakümneid pulmades pidu juhtimas käinud. Olukordi on olnud igasuguseid. „Hommik Anuga” saates vahvaid lugusid rääkinud mehed rõhutavad, et pulmapidu peab olema ikkagi pruutpaari nägu.

Milling tunnistab, et ühel korral on ta lahkudes kuulnud kuidas tool aknasse lendas. „Et kakeldakse, seda pole 10 aastat olnud. Mul oli üks Eesti-Vene pulm. Peigmees oli eestlane ja tema sõbrad mõtlesid, et röövivad pruudi ära, pruudi sõbrad mõtlesid, et mis mõttes nende sõbranna röövitakse ära ja läks väikeseks andmiseks,” meenutab mees üht juhust kuid kinnitab, et midagi tõsist ei olnud.

Bentsler seevastu meenutab üht pulma, kus pruudi isa rahaga kokku ei hoidnud. „ On venelasi, kes on hästi rikkad ja annavad palju raha, aga mul oli nii, et pruuti oli Siberist, kuskil 16-17-aastane. Poiss oli Tallinnast või Pärnust. Pruudi isa tuli ja ütles, et kõik peab olema kõige kallim, mis võimalik, ja tal on ükskõik, mis maksab,” kirjeldab Bentsler pulmaeelsest olukorda. „Ilutulestik oli 12 minutit pikk, inimesed ei jaksanud seista enam. Ma mõtlen, et Aafrikas mingi väike riik saaks aasta otsa selle raha eest süüa,” ei näe ta sellisel raharaiskamisel mõtet.

Ka Milling tõdeb, et on olnud kalleid pulmi, aga siis vaatab ta pruutpaari ja mõtleb, et see pole nende pulm. „Üks paar võttis laenu, tegid suure pulma ja nägin, kuidas nad istusid ja sõbrad möllasid. Nad läksid kolm kuud hiljem lahku ja maksid seda laenu koos edasi. Sa peaksid pulma tegema iseendale,” paneb ta kõigile südamele, et kellegi teise pärast suurt pidu korraldada pole vaja.

Tobedaid pulmamänge on ka ette tulnud, kuid meeste sõnul on nende eesmärk ikkagi pruutpaari ja külaliste väärikus säilitada. „Mulle räägiti, et pulmas oli selline mäng kus oli kuus ja kuus naist ja naised pidid banaani ühest säärest sisse toppima ja teisest välja võtma. Viis paari sai sellega hakkama, aga ühel läks banaan bokserite vahelt sisse ja kätte seda enam ei saanud,” toob Milling näite ühest tobedast mängust, mida ta ise kindlasti ei teeks.

Bentsler tunnistab, et on korra ühe tobeda mängu korraldanud. Enam ta neid ei tee, sest tal on tänaseni  häbi. „Ükskõik mida ma teen, see peab sobima. Mu eesmärk peab olema, et oleksin lahkudes pruutpaari sõber, mitte vaenlane. Et nad ütlevad, et väga tore pulm oli, sa ei kiusanud meid,” on Millingu sõnul tema jaoks oluline päev lõbusaks muuta.

Kui Millingu sõnul on just venelased need, kes julgelt tantsuplatsile tulevad, siis Bentsler väidab vastupidist. „Kui on Eesti-Vene pulm, siis mõtlen, et paneme Eesti lood, sest eestlased tulevad nagunii kohe tantsima,” on Bentsler Millingu väitest hämmingus.

Üks eriline mälestus pulmadest on Bentsleril aga eriti hinges ja võtab senini silmad märjaks. „ See oli 70. pulmaaastapäev ja ma olin seal juht. Naine oli 98 ja mees 97. Peeti juudipulm  ja nüüd tõid külalised kaasa taldriku killud. Ja küünal oli pulmadest alles. See süüdati seal minutiks ja see kõik oli nii ilus!” räägib Bentsler silmad läikimas, lisades, et tahaks ise oma naisega ka kindlasti 50. pulmaaastapäeva tähistada. Milling lubab seepeale talle pulmaisaks tulla.