Foto: Lauri Laan
Inimesed
27. oktoober 2018, 13:07

Aasta kokaks valiti Vladislav Borovik (1)

26. oktoobril selgitati pingelises võistluses välja järjekorras juba 24. „Aasta Kokk 2018“ . Võitjaks osutus võistluse parima taimse pearoa ja vaagnal serveeritud pearoa valmistanud Vladislav Borovik, kes on restoran Art Priori sous-chef.

Teise koha sai Ivan Derizemlja restoranist CRU ning kolmanda Mihhail Dementjev  Promo Food Service Gastro Studio’st. Kokku osales finaalis kuus andekat kokka.

Aasta kokk Vladislav Borovik Foto: Lauri Laan

Ette antud tooraineteks olid  seekord kohalik pärandpeet, vadak ja idud ning terve kodumaine vutt.  

Aasta Kokk võistlus on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatav pikaealiseim ja professionaalseim kokkade võistlus. Mitmed Aasta Kokk tiitlivõitjad on tänaseks Eesti tuntuimad oma ala professionaalid. Nende seas on  Vladislav Djatsuk,  Inga Paenurm,  Peeter Pihel, Martin Meikas ja ka tänavu Eestit  Bocuse d’Oril esindanud Pavel Gurjanov.

Võistlust hindas rahvusvaheline kohtunikepaneel eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefs Põhja-Euroopa regiooni president.

Lisaks anti auhinnatseremoonial üle pika aja välja järjekordne Gordon Bleu auraha. Gordon Bleu on maailma kokkade kõige suurem autasu, mida antakse välja kohalike peakokkade organisatsioonide poolt. Tunnustus omistatakse suure panuse eest oma riigi toiduvaldkonnas nn elutöö eest.

Dmitri Demjanov ja Angelica Udeküll Foto: Lauri Laan

Eesti uus Gordon Bleu auraha omanik on Angelica Udeküll, kes on esimene naispeakokk, kellele autasu antud. Ta liitub seltskonnaga, kuhu kuuluvad Dmitri Demjanov,  Andrus Laaniste, Priit Toomits, Oleg Alasi, Eero-Olavi Kippa, Rudolf Visnapuu, Indrek Kivisalu ja  Tõnis Siigur. Angelica udeküll on restoran Wicca peakokk.