ApuFoto: AP/Scanpix
Tele
27. oktoober 2018, 11:51

Hüvasti: indialasest poepidaja Apu tegelaskuju kirjutatakse "Simpsonitest" välja (3)

Vaatajad kurdavad, et indialasest poepidaja Apu Nahasapeemapetilon õhutab rassistlike stereotüüpe. "Simpsonite" produtsent kinnitab, et Apu tegelaskuju kirjutatakse sarjast välja. 

Apu ilmus "Simpsonites" esimest kroda 1990. aastal ning tema häält luges valge näitleja Hank Azaria. "Apu probleem" on esile kerkinud juba mõnda aega tagasi ning nüüd otsustati, et kõige õigem on teglaskuju sarjast välja kirjutada, vahendab nme.com.

Produtsent Adi Shankar ei pea otsust õigeks, vaid argpükslikuks. Ta selgitas, et "Simpsonite" sari seisnebki kultuuriliste kommentaaride tegemises.

Hank Azaria, kes Apu tegelaskujule siiani häält loeb, on juba varem öelnud, et tahaks kriitika tõttu kõrvale astuda. Inimesed on nentinud, et alguses pidi Apu tegelaskuju mõjuma naljakana, on nüüd muutunud poliitiliselt ebakorrektseks ning sinna pole suurt midagi parata.

Nii ei näegi varsti sarjas enam kaasa tegemas Aput, kelle tunnuslauseteks on india aktsendiga öeldud "Thank you, come again" (Aitäh, külastage meid jälle) ja "Hello, Mr Homer!" (Tere, hr Homer).

Apu lahkumisest ei kavatseta sarjast suurt numbrit teha, tegelaskuju kaob tasakesi Simpsonite kodulinnast Springfieldist.