Inimesed

Õpetaja jaoks on reisi korraldamine täielik peavalu

Klassiekskursioon: tahaks soojale maale, aga enamasti käiakse mööda Maarjamaad (38)

LISA KOMMENTAAR

dub28. oktoober 2018, 20:51
Keeni kool .Pole just rikas kant.Ime,et see kool üldse alles on.Ümberkaudsed kõik ammu hingusel.
Katariina27. oktoober 2018, 21:32
25. mail 2018 jõustus Euroopa Parlamendi ja nõukogu isikuandmete kaitse üldmäärus, mis loob ühtsed reeglid isikuandmete töötlemiseks. Õpetajal ei ole enam õigust laste isikuandmete kogumiseks ega nende edastamisele kolmandale osapoolele. Lahti seletatult ei koosta õpetaja enam klassi õpilastest ekskursiooni nimekirja ega edasta seda turismifirmale. Kui lapsevanemad soovivad oma lapsi saata klassiekskursioonile soojale maale, siis lepivad nad omavahel kokku ja suhtlevad ise ja otse turismifirmaga ja leiavad ka saatjad iga 10 õpilase kohta ühe täiskasvanu. Kes on kursis trahvimäärade suurusega, kui lapse isikuandmed peaksid õpetajapoolse ekskursiooni korraldamise käigus juhuslikult kuidagi lekkima, siis on arusaadav, miks tänapäeval klassiekskursioone selles vanas heas võtmes enam ei toimu.
selliseid ekskursioone28. oktoober 2018, 10:16
ikka toimub, kuid ausalt öeldes ei soovi turismifirmad koolilaste ekskursioone välismaale korraldada, sest lapsi on raske ohjata ning nende teod jätaad soovida.Nt .ühes hoteelis keeldusid kliendid arvet tasumast kuna koolilaste ekskursioon Eestist ei laskud öö läbi magada - lärmati purjus peaga hommikuni.Õpetajal aga ei ole võimalust ega õigust neid korrale kutsuda.
mõtted27. oktoober 2018, 20:13
Las käivad perekonniti soojal maal, klassiga käiakse seal,kus kasulik ja võimalik. See pole odav reis nii või naa ja ega kalssis kõikidel lastel pole rikkaid vanemaid, kes sadasid tuulutada võivad eksursiooni peale. Omal ajal käisime kuuendate klassidega Eestis suvel , 8-klassis Siguldas kolme päevasel telkidega ja sügiseti alates 6-klassisist Leningradis teatris ja muuseumites ühe päeva.
jansa27. oktoober 2018, 18:32
Nutireis ,ei kuule ,ei näe .
lisaks27. oktoober 2018, 18:19
Teismelistega kuhugi reisida on paras katsumus. Nende taltsutamine ja korra hoidmine on ka paras ooper.
Sellele õpetajale27. oktoober 2018, 17:48
Sa kuidagi ülbe õpetaja jaoks: "ma tahaks, et minu reisiseltskond oleks äge"
JUHAN27. oktoober 2018, 13:41
Soojale maale? Omal ajal oli selline asi meile täiesti võimatu. Kuigi nüüdsed noored seda enam ette ei kujutagi. Parim soe maa oli meie ajal Krimm ning Kaukaasia. Ja enamikele tollastele töölis- või kolhoosnikuperedele ei olnud taolinegi resis taskukohale. Need kes klassikaaslastest seal ära käiski, siis käis ikka koos oma jõukate vanemate või sugulastega. Mitte aga kooli või klassiga.
Kus meie siis omal ajal käisimegi. Mäletan, et et käisime mäiteks Palamusel, Tootsi mail. Mõned korrad Tallinnas ning Tartus. Korra ka Narvas. Paaril korral telkidega ka Peipsi ääres ja korra vist Kurtna järvedel. . Aga Eesti saartele me üldse ei saanudki. Need nägin ma ära alles peale keskkooli lõpetamist. Kui ma juba ise teenisin.
Peale 8-nda lõpetamist oli suurem reis Lõuna-Eestis. Kólm päeva koos kahe ööbimisega. (Tartu, laevaõit Emajõel, ülikool, muuseumid, Võru, Valga, Otepää, Vastseliina, Pühajärv, Munamägi, Vijandi). Aga peale keskkooli lõpetamist oli lausa viiepäevane reis Lätti ning Leetu (Valmiera, Cesis, Riia, Daygavpils, Trakai, Sarazai, Vilnius, Kaunas, Kaipeda, Kura säär Nidaga, Palanga oma ranna ning merevaigumuusumiga) Ka seegi oli omal ajal meie jaoks juba väga suur, märkimisväärne ringreis.
Aga praegu? Andke meile ei tea mida. Eksootilisi maid, Üle NSVL riigipiiri sain mina alles 35-selt, Gorba sula ajal. Ning siiski vaid turismireisiga ühte hästi sõbralikku riiki.
Õpetaja27. oktoober 2018, 13:13
Õpetaja tõesti ei pea klassiekskursioone korraldama. Võib, kui väga tahab. Mina ei taha. Mina tahan oma isikliku raha eest mind huvitavate paikadega tutvuda, Tahan, et reisiseltskond oleks äge. Vabandan, kuid õpilased minu ägeda reisiseltskonna hulka ei kuulu. Õpilastega koos teen ma ikkagi tööd ja tööle tavaliselt peale ei maksta.
nojah28. oktoober 2018, 10:17
aga kui õpetaja ajab grupi kokku siis ise saab ju tasuta reisida, eks see on 1 (küllap ka ainus) pluss.
!!!28. oktoober 2018, 12:17
Nii nagu koer külale...nii küla koerale!!! Sellise suhtumisege olete omale vale ameti võtnud!! See ei olegi kerge töö...aga Õpetaja on ühed mõjuvõimsamad inimesed. Kes kujundavad laste/noorte käitumist, mõttemaailma ja tuleviku visiooni. Raskesti käituvaid lapsi leidub vähemalt üks- kaks klassi (kes nõuavad tähelepanu, hoolitsust ja hellust mida kodus ei saada). Aga klassis on enamasti 20 lapse ringi. Kelle maailma te kujundate!!!
?28. oktoober 2018, 16:45
Teie poolt nimetatud käitumist, mõttemaailma ja tulevikku kujundavad lapse vanemad! Kool on õppimiseks, reisida võib perekond ise ja kuhu vaid soovib. Saavadki rahus ja vaikuses keskenduda sihtkohale.
Mõttekoht27. oktoober 2018, 09:15
Reisida või mitte selles ongi küsimus aga lõpuks taandub kõik raha taha .Maakoolide õpilased on nii vaesed et nad ei saa isegi eestimaal reisimist lubada.Riik peaks vist ikka selleks raha leidma ja mõne püssi ja tanki ostmata jätma et ka vaesed koolilapsed saaks kuskil käia . Paljud lõuna-eesti lapsed pole isegi Tallinnas käinud just rahapuudusel.
Farang 27. oktoober 2018, 08:16
Tulge Taimaale siin kõik ilma eest.Reis maksab ca 5000.-Eurot kuu aega.
vaene penskar27. oktoober 2018, 12:34
mul küll niisugust vaba raha pole.
Tölpa27. oktoober 2018, 20:22
5 kiloga kuus elad seal 5x paremini, kui tai kuningas. Norrast maksab 10 päevane tai reis kogu komplektiga ca 400 eur, kui õigel ajal osta. Ma ei kujuta ettegi kuidas seal oleks võimalik kuu ajaga 5 kilo euri laiaks lüüa. Mõtlesid ehk ikka et 5000 tai bahti?
hhh27. oktoober 2018, 08:06
lastel elu alles ees ja jõuavad elu jooksul läbi käia kõik maailma maad kui neist edaspidi asja on. Kooli poolt organiseeritud ekskursioonid peaksid olemagi eestimaised. Juba sellepärast, et need on taskukohased suurle arvule õpilastele ja kool peaks sellest lähtuma. Kellel materiaalsed võimalused suuremad, võiksid igal koolivaheajal teha reise üle maailma . Õpetajal peaks nii palju oidu olema.
Tiina27. oktoober 2018, 13:58
3 päeva Saaremaal või nädal Tšehhis- hind sama.
jeh29. oktoober 2018, 07:32
Saaremaa reis võib olla poole kallim siiki. Kõik oleneb , kui palju maksta soovid.
Reisi ükskõik kui soojale maale, reis iseenesest ei ole miski asi, kui seltskond on niru, kui pole sõprussuhteid, oma klassi vaimu, uudishimu, kui on mõni esiletükkiv ja väärastunud arusaamisega juhttüdruk, kelle eesmärk reisil on näidata oma võimu ja enda järel käima rumalad fännid.. Saia tehakse ikka heast jahust.
eva27. oktoober 2018, 07:18
Õpetaja (kool) ei ole mingi reisikorraldaja. Reisi korraldamine ei kuulu ühegi õpetaja töökohustuste hulka. Lapsevanemad on ka imelikud, küsivad, et millal ja kuhu. Kui rahakogumine käes, siis õigeks ajaks toob vaid 3-4 õpilast. Reisibüroo või bussifirma ei saa nii tööd teha, et broneerime, tellime, planeerime ja siis tühistame. Kui hind pannakse paika nt 35 õpilase jaoks, aga maksjaid on 25, siis hind ju tõuseb, aga juurde maksma pole keegi nõus. Reisile tahetakse minna kindlasti koolipäeval. Kes annab õpetaja ärajäävad 5-7 tundi? Mida teha nendega, kes ei tule kaasa? Kes vastutab kaasavõetud sõprade-tuttavate eest? Kes on need lapsevanemad, kes nõustuvad kaasa sõitma? Iga 10 õpilase kohta peab olema 1 täiskasvanu. Kes maksab õpetajale õhtuste ja nädalavahetuse tundide eest?
tegelikult28. oktoober 2018, 10:19
ei ole sageli isegi puudega lastel kaasas reisisaatjat, ammugi tavalistel õpilastel 10 kohta 1 saatja.Üks on, mis peaks olema, teine aga tegelikkus.
www27. oktoober 2018, 06:47
Klassiekskursioonid on tobeduse tipp. Need va teismelised ei viitsi tutvuda mitte mingi Eestimaa või välismaa paigaga, vaid ainult alkoholiga, üksteise narrustega ja vastassugupoole varjatud kohtadega.
lisaks27. oktoober 2018, 12:37
istutakse vaid bussis, midagi ei huvita, õpetaja saadetakse pikalt roppude sõnadega jne.
mis nad sinna soojale maale tahavad27. oktoober 2018, 14:55
Tahtsin just öelda, et nad ei huvitugi ju millestki. Istutakse bussis, välja joostakse vaid poodi krõpsude ja limonaadi järele. Olen reisibüroo esindajana selliste klassiekskursioonidega sõitudel olnud. Siis polnud veel nutitelefone, nüüd vist neil asjadel põhiroll. Igatahes ütles juba siis üks klassijuhataja, et järgmine kord rendime lihtsalt bussi, sõidame poe taha ja siis saate olla nagu tahate. Bensiini peale raha ei kulu, midagi vaadata pole vaja...
kusjuures28. oktoober 2018, 10:21
pärast annab ikka pool päeva bussi koristada ja istmeid pesta.
21.15.-le26. oktoober 2018, 23:36
Maksan siis kui artikkel ületab uudiskünnise.
Selle klatsi eest ma raha ei maksa.
Võõras26. oktoober 2018, 21:45
Keeni ? Keeni kool ? Ilus kool.
mida asja26. oktoober 2018, 21:28
yahetakse soojale maale.See ei ole turismireis,see on klassiekskursioon,mis peab jääma eestiga tutvumiseks.Juba nende lillelaste silmaringi peab laiendama,et Eesti on väga ilus.Kui lapsukene hakkab tööle,siis sukeldub ta lõunamaale.Ikka neli korda aastas,sestkes sa sihuke oled,kui pidevalt "sooja koha peal" ei kõlgu pidevalt.See on ikka prestiisi küsimus tänapäeval.Aga lapsed tutvugu kauni eestimaaga.Aga no jah,võib olla need "vaesed" õpetajad saaks siis klassi kulu ja kirjadega ka natu natu reisidasoojale maale.
Küsiks26. oktoober 2018, 22:40
Miks PEAB jääma Eestiga tutvumiseks? Kindlasti mitte. Eriti arvestades seda, et nädalavahetus Saaremaal puhates võib perele minna sama palju (või isegi rohkem) maksma kui nädalavahetuse veetmine Kreekas, Itaalias või Hispaanias. Lennupilet edasi-tagasi erinevatesse linnadesse võib maksta vähem kui Tallinn-Kuressaare ots. Eestis on mingid populaarsemad kohad, kus klassid käivad ja põhikooli lõpuks hakkab küllastumus tekkima küll. Maailma nägemine ei ole paha.
to mida asja27. oktoober 2018, 04:12
Klassiekskursioon ei PEA kindlasti tähendama Eestis ringi sõitmist. Ma olen ilmselt üks viimaseid põlvkondi, keda veeti põhikooli lõpus aastal 1990 Venemaale Puškini ja Lermontovi radadele. Ma ei näe mingit põhjust, miks ei võiks tänapäeval õpilasi viia klassiekskursioonile Byroni või Schilleri kodumaale.
...27. oktoober 2018, 08:20
ilmselt oled sa ülbe riigiametnik , kes raha ei loe. Ja sulle ei seleta kuidagi, et klassireis peab olema taskukohane kõigile või et kool püüab paarile lapsele saada mõnest asutusest või omavalitsusest abi.
Tuleb leida matka, reisi jaoks erinevaid ööbimiskohti ja võimalusi, kui Eesti reisid juba ületavad Itaalia reisi maksumuse.
Kaastunne sulle, et sa oma kooliajal ei saanud oma arengtasemel reisida. Küllap on sulle nüüd avatud su lemmikute Schilleri ja Byroni teed igal puhkusel olles.
olen27. oktoober 2018, 09:30
täitsa nõus,et võib ka mujale sõita,kuid tänapäeval jääbki kõik raha taha,kõigil ei ole selleks lihtsalt võimalusi.Ma kasvasin nõuka-ajal,siis vähemalt meie koolis oli lausa traditsioon,mitmendas klassis kuhu sai sõita.Algklassid alustasid eestiga ja mida vanemaks seda kaugemale sõit kulges.Nii sai ära käia nii Saaremaal,Peterburis,Petseris,Leedus,Lätis ja veel igal pool ja viimases klassis talvevaheajal oli reis Moskvasse.Seda ma ei mäleta palju me maksime,aga minu vanemad ei olnud ka eriti rikkad,aga me teenisime klassiga kartuleid võttes raha ja ööbimised olid koolimajades võimlemismattidel,kõva oli,aga samas ka nii põnev.Aga tänapäeva lapsed tahavad mugavusi,kui ei taha lapsed,siis nende vanemad küll.Ma arvan et ka tänapäeval oleks mingeid võimalusi terve klassiga raha teenida,et siis kõik koos minna oma teenitud raha eest.Ja õpetajad on tublid kes igasuguseid üritusi lastele korraldavad,aga nad tõesti teevad seda oma vabast ajast ja oma pere kõrvalt ja vanemad saaks ju ka käed külge lüüa,mitte ainult vinguda.Kommenteerijatele teadmiseks,et pole kunagi õpetaja olnud,aga austan tegusaid ja tublisid õpetajaid siiamaani.
oehh28. oktoober 2018, 05:49
Peast lihtsatega pole võimalik vaielda. Nad pole lihtsalt kunagi kuulnud või selle peale tulnud, et klassi välisreiside peale saab projekte kirjutada ja sajast võimalikust kohast raha taodelda. Minu poja klass läheb kevadel Kreekasse, minu osa maksmisest on poisile taskuraha andmine.
vanasti28. oktoober 2018, 10:22
kooliõpilased kuulasid õpetaja sõna, tänapäeval mitte.Seega tehakse reisil mis pähe tuleb, pigem huvitab noori joomine ja vastas-soo uurimine.
igaks juhuks28. oktoober 2018, 10:23
võiksite oma pojale enne reisi õpetada ka käitumise reegleid, see on puta tasuta.
Rr29. oktoober 2018, 07:52
Küsimus on, mida kujutab endast reisile minev klass. Kas klassi õpilaste vahel on sõbralikud suhted, kas nad suudavad mingeid üritusi koos teha nii, et kõik oleksid haaratud ja mitte kedagi ei lükata kõrvale, ei võeta
"kampa". Mis võib olla kurvem, kui on üks eliitgrupp, kes oma armust võtab kampa ka mõne kõrvalt. Ja jäävad eraldatuks 5-6, keda tõrjutakse, ei peeta kõlblikuks - hea veel, kui neid ei mõnitata.
Õpetaja peaks seda olema märganud ja keelduma klassiekskursioonist, kui õpilaste vahelised suhted on kehvad. Kui õpetaja julgeb sellest klassiga rääkida, siis võtku see klass heaks või pangu pahaks -- nad pole väärt klassiekskursiooni.
Mida on klass väärt, seda näitavad aastad, mis on koolist möödunmud ja kas klass teeb veel kokkutulekuid või mäletavad klassikaaslesed vaid halba.
26. oktoober 2018, 21:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. oktoober 2018, 22:30
Mis asi on alternatiivmeedia?
21;1526. oktoober 2018, 22:46
Kui tahad tasuta, siis võtta kätte ja uuri ise, mitte ära loe teiste artikleid. Nii lihtne see ongi.