PannkoogidFoto: Marit Soobik
Inimesed
27. oktoober 2018, 00:01

Kõrvits: sügis nõuab toekaid roogi

Lisaks tumedamale värvusele on kollasest kõrvitsast tugevamad ka muskaatkõrvitsa maitse ja viljaliha ning tänu sellele ei küpse see ka nii kergesti pudruks kui tavaline kõrvits. Sellegipoolest sobivad mõlemad kõrvitsad suurepäraselt paljudesse toitudesse.    

Lisaks tumedamale värvusele on kollasest kõrvitsast tugevamad ka muskaatkõrvitsa maitse ja viljaliha ning tänu sellele ei küpse see ka nii kergesti pudruks kui tavaline kõrvits. Sellegipoolest sobivad mõlemad kõrvitsad suurepäraselt paljudesse toitudesse.    

Toidublogija Martiina Anni peres ei möödu ükski sügis kreemja kõrvitsasupita. „Kahtlemata jõuab kõrvits igal sügisel  kuldkollase püreesupi sisse, mis on kergelt muskaatpähkliga maitsestatud ja mida ma serveerin krõbedate saiakuubikutega. Tavaliselt küpsetame ka kollaseid pärmitainast saiu, kuhu käib hautatud ja püreestatud kõrvits. Vahel teeme niisama kukleid, vahel kaneelirulle. Sellised kollased saiad on väga maitsvad ning mõnusalt pehmed ka järgmisel päeval,“ räägib Martiina.

Edasi lugemiseks: