Anu SaagimFoto: Joonas Salo
Seisukoht
26. oktoober 2018, 16:37

Anu Saagim | Eesti meedia, kasvage suureks! (43)

„Kui intervjuu kellelegi teisele annad, siis meie enam ei taha.” Just nii nähvati sel nädalal Eestit väisanud Renee Meristele erinevatest meediakanalitest. Los Angeleses resideeruval mehel kukkus jahmatusest karp lahti. „Hollywoodis on küll vastupidi. Kui keegi miski põnevaga maha saab, siis käiatakse seda kõikides kanalites ja ikka täie rauaga,” ütles muusikatööstuse ettevõtja, kes on kaksteist aastat elanud meelelahutusmaalima epitsentris ja vastutanud maailma suurimate staaride üle miljardi dollariliste finantside eest.

„Enim jahmatas mind aga see, et televisioon kardab paaniliselt veebikanaleid. Mitmest telekanalist öeldi otse, et kui Anu teeb sinuga Õhtulehe veebis intervjuu ära, siis meie enam ei võta,” lisas mees.

Olen meedias hulpinud päris kaua ja mul on küll täiesti ükskõik mitu artiklit korraga ühest ja samast staarist või sündmusest samaaegselt eetrisse paisatakse. Pasundagu kõikvõimalikud kanalid nii palju kui torust tuleb, sest isegi väikeses Eestis on neil kõigil oma sihtgrupp. Ajakirjanduse alus ongi ju see, et igaüks teeb loo oma vaatevinklist. Üksteise kartmine näidab nõrkust.

Renee tõi lihtsa näite Ameerikast. Kui Starbucks Coffee on end juba ühel tänaval sisse sättinud, siis ostab firma samalt tänavalt lisaks veel kolm äripinda ja paneb sinnagi oma kohvipoed püsti. Lihtsa inimese jaoks võib see tunduda lollusena, aga tegelikult on see geniaalne. Nagunii väisab rahvas kõiki nelja kohvikut ja lõpuks on nii kohvitajad kui ka omanikud õnnelikud.

Sama on meediaga. Kui on põnev teema, siis peabki see kõiki kanaleid üheaegselt erutama, sest vaatajad-lugejad on nagunii erinevad. Siin on aga nagu lasteaias. Kui taskud komme täis, siis teistega mina neid ei jaga! Hea nõuanne pisikesele konnatiigile nimega Eesti – kasvage suureks, no ausaõna!