Philip Green ja supermodell Kate Moss 2014. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. oktoober 2018, 10:26

Moemagnaati süüdistatakse ahistamises, tagakiusamises ja rassismis (1)

Briti kiirmoeketi Topshop omanik Sir Philip Green püüdis sundida ajakirjandust tema pihta suunatud arvukatest süüdistustest vaikima, kuid tema nime avalikustas parlamendiliige.

Briti leht Daily Telegraph kirjutas hiljuti, et üht juhtivat briti ärimeest süüdistatakse oma alluvate seksuaalses ahistamises, tagakiusamises ning ka rassistlikes rünnakutes. Lehe teatel oli ärituus vaigistanud oma ohvreid samamoodi nagu Harvey Weinstein, lastes neil sõlmida vaikimisleppe. Miljardäri nime ei tohtinud väljaanne, kes oli tema tegevust kaheksa kuud uurinud, avaldada, sest kõnealune mees oli hankinud Ühendkuningriigi ühelt tähtsamalt kohtunikult Terence Ethertonilt ka ajalehele vaikimiskorralduse.

Kuid kaks päeva hiljem paljastas endine Briti alamkoja juht lord Hain iidset briti rahvasaadikute eesõigust kasutades parlamendi ees, et kõnealune mees on Topshopi miljardär, kuningannalt rüütlitiitli saanud Sir Philip Green, kelle jahtlaevadel ja villades on lõbutsenud Briti seltskonna koorekiht eesotsas supermodellide Kate Mossi ja Naomi Campbelliga. Ärimehe varandust hindab ajakiri Forbes 4,5 miljardile dollarile. 

Hain ütles end olevat tundnud, et Greeni nime avalikustamine on tema kohustus. 

Vox.comi teatel on sotsiaalmeedias alustatud kampaaniat Topshopi boikottimiseks.

Liberaaldemokraatide liider Vince Cable nõuab, et Greenilt võetaks rüütlitiitel. "Ma ei kujuta ette, kuidas ta võiks sellises olukorras kuninglikku tiitlit usutavalt kanda. Parlament on oma väärtust tõestanud. Parlamendi kasutamine sellisel viisil on eluterve ning näitab demokraatia toimimist."

Green keeldus parlamendis sündinut kommenteerimast, kuid eitab ebaseaduslikku seksuaalset või rassistikku tegevust.