Lemmikloom
26. oktoober 2018, 10:04

PEHME JA KARVANE | Helen Adamson: kassid on minu hingeloomad (14)

“Pehme ja karvane ehk staaride lemmikud” on Õhtulehe uus rubriik, kus tutvustame Eesti tuntud inimeste lemmikuid. Käime külas kaheksal põneval persoonil, kelle pereliikmeks on mõni vahva loomake.

Sedapuhku rääkis oma kolmest karvasest lemmikust lauljatar ja saatejuht Helen Adamson. Tema kodus kasvab kolm kiisut - Käpik, Maxi ja Volask.

Helen Adamsoni kassid Foto: Martin Ahven

Helen räägib, et Käpik on paimaias kaisukass, kelle Helen võttis enda juurde kolmekuusena. Käpik leiti Lasnamäe tänavatelt ning tegu on ülisõbraliku kassiga, keda Helen nimetab ka ravikassiks - kui kõht valutab, magab kiisuke kõhu peal. Käpik on ka nende elamise boss. 

Maxi tuli Heleni juurde aastasena, esiti hoidukodusse. Tema on pidanud silmitsi seisma traumadega ning Maxi on auto alla jäänud. Sülle ta end võtta ei luba ning kräunuda ei oska - Heleni sõnul teeb ta hoopis kägisevat häält.

Helen Adamsoni kassid Foto: Martin Ahven

Kolmas kiisu on Volask, kes on Heleniga olnud 10 aastat. Tema püüti püüdmispuuriga tänavalt. Volask on alfaisane, kes on teiste kassidega suur sõber, kuid inimesel endale pai teha ei luba. Kui Helen vahepeal hoiukodus kiisusid on võõrustanud, aitas just Volask teistel neljajalgsetel sisse elada. 

"Ma olen täiesti kassiinimene. Olen loomainimene, aga kassid on minu hingeloomad," ütleb Helen. Esimese kassi sai ta 8aastaselt ning naine ütleb, et võtaks neid omale hea meelega lugematul hulgal, kuid ta siiski tahaks, et igale kassile jaguks piisavalt tähelepanu. 

Helen Adamsoni kassid Foto: Martin Ahven

Vaata videost, mida Helen oma pere lemmikute kohta veel räägib.