Jan Uuspõld ja Dan PõldroosFoto: ANDRES TREIAL
Tele
25. oktoober 2018, 21:13

Jan Uuspõld meenutab „Wremja” aegu: minu ja Dani jaoks oli joomine igapäevane tegevus (3)

"Olime siis Mardiga noored ja jaksasime teleseriaale teha. See oli väga punk ja lõbus tegevus, seal ei olnud töö ja higi lõhna," meenutab Andrus Kivirähk "Wremja" tegemist saates "Pöörased nullindad".

"See on muidugi ennekõike meie poole pealt öelda, aga usun, et ka Ivar Vigla, Dan Põldroos ja Jan Uuspõld ei võtnud seda ränkraske tööna. See tehti mõnusa pealiskaudsusega ära, mida on säilinud klippidest ka näha. Ega seal proove ju ei tehtud ja ka meie Mardiga kirjutasime naerust puksudes tekstid valmis ja uuesti üle lugema ei hakanud. Saatsime ära ja nii nad eetrisse jõudsid," räägib Kivirähk.

Ka Jan Uuspõld meenutab, et sari palju tööd ei nõudnud. "Ainult Vigla ideed, Juur ning Kivirähk kirjutasid karakterid lahti ja meie Daniga panime liha luudele."

Uuspõld tunnistab, et olid "Wremja" ajal Põldroosiga mõlemad tihtilugu purjus. "Minu ja Dani jaoks oli joomine igapäevane tegevus. Meie jaoks ei olnud see peo panemine, vaid norm, aga võib-olla tavamõistes oli see padujoomine. Meie jaoks oli see tavaelu," räägib ta.

"Kui mina olin laps, siis pudel laual oli norm. Ma arvan, et ma ei tee kellelegi liiga, sest nii see oli. Ma ei ole parmude perekonnast pärit, täiesti normaalsest perekonnast, mis pole lõhki läinud. Kuid alati, kui oli istumine, oli pudel laual," selgitab Jan.

2003. aastal lahkus Uuspõld "Wremjast". "Mul tekkis rutiin, võib-olla ootasin, et äkki tuleb midagi veel, tahtsin midagi veel teha. Kuid enesehävitaja, kes mu sees elas, ei andnud mulle mugavust. Olen alati unistanud majast metsa ääres ja vaiksest rahulikust perest, aga kõik on tegelikult vastupidine olnud. Võib-olla tahtsin kõik maha jätta, et alustada rahulikku, turvalist elu."