Anne VeesaarFoto: Teet Malsroos
Inimesed
25. oktoober 2018, 16:58

Anne Veesaar meenutab „Õnne 13“ esimesest võttepäeva: pidin häbi pärast sinna ära surema! (5)

Näitleja Anne Veesaar käis külas Vikerraadio saates "Vikerhommik" ning meenutas seriaali "Õnne 13" esimest võttepäeva. 

Legendaarsest ETV seriaalist möödub 30. oktoobril 25 aastat. Anne rääkis oma esimesest mälestusest ning meenutas seda, milline üleolev suhtumine tal oli. "Mäletan, et mul oli väga piinlik esimesel võttepäeval, kuna televisiooni tegemistesse suhtusin kuidagi "ah, sinna võib ju hiljaks jääda", rääkis Veesaar ning tunnistas, et ei õppinud ka kodus eelnevalt teksti pähe.

"Stsenaarium tundus nii paks ja veider. Siis, kui mul olid esimesed dialoogid Helgi Salloga ja ma nägin, kuidas ta oli ette valmistanud, siis pidin häbi pärast ära surema sinna ahju kõrvale, kus me seal ühes korteris filmisime," lausus näitlejanna.

See oli ka esimene ja viimane kord ning Veesaar ütles saatele antud intervjuus, et pärast seda kogemust ei ole ta kunagi nii käitunud. "Läksin mütsiga lööma, täitsa loll ikka," ei suutnud Veesaar ära imestada enda kunagist käitumist.

"Õnne 13" meeskonda sattus Veesaar tänu režissöörile Tõnis Kasele. Samal ajal hakati salvestama ka seriaali "Salmonid", kuhu samuti Annet kutsuti. "Mäletan, et läksin Tõnis Kasega kohtuma ja ma ei teadnud, mida talle nüüd öelda." Veesaarele oli vastu tulnud Draamateatri näitleja Jüri Krjukov, kes oli küsinud näitlejanna käest, miks too nii õnnetu on. "Ütlesin, et pean kohtuma Tõnis Kasega, mille peale Krjukov oli öelnud, et Tõnis Kase peale võib absoluutselt kindel olla. Et kui ta midagi ette võtab, siis see asi kestab." 

Selle mõttega läks Veesaar seriaali ja ütleb, et Jüri Krjukovil olid olnud kuldsed sõna.

Täispikka "Vikerhommikut" kuula siin: