Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
24. oktoober 2018, 20:24

Laine Randjärv Eesti Kontserdi direktori kohast ilma jäämisest: „See võib olla ka poliitiline mäng.” (7)

„Ütleme nii, et ma pean selle uudisega natukene harjuma ja loomulikult tagasi mõtlema kõige selle peale, et kuidas see protsess niimoodi läks. Kui hea tahe ja 5:0 valituks osutumine oli 13. septembril teada kõigile, siis oli minul selleks hetkeks tunne, et see on otsustatud,” sõnas Eesti Kontserdi direktori kohast ilma jäänud Laine Randjärv täna „Ringvaates”.

Eesti Kontserdi direktori kohast täna ilma jäänud Randjärv ei välista aga seda, et võiks uuel konkursil osaleda. „Kaalun erinevaid võimalusi. Mul on võimalus kandideerida, võimalus mitte kandideerida,” jätab naine asja lahtiseks.

Mis siis aga ikkagi juhtus? „See võib olla ka poliitiline mäng, miks mitte. Ma olen poliitik ja alati on hea süüdistada poliitikut sajas surmapatus, öelda, et ta on liiga kauaks riigikokku jäänud. Aga kui ta tahab minna oma erialasele tööle tagasi, tehakse talle erinevaid takistusi,” viskab ta õhku mõtte, nagu oleks kogu situatsioon kellegi korraldatud.

„Probleemiks ei olnud täna minu professionaalsed oskused, teadmised, võimed, plaanid - need kõik sobisid. Probleemiks oli suur segadus. Aga segadus, ma leian, ei ole kunagi ühepoolne. Nii et ma hoiatan kõiki, kes tahavad kandideerida sihtasutustesse: olge valvsad ja mõelge läbi kõik sammud. Minu lugu on õppetund ja ma olen isegi sellest väga palju õppinud, aga ma loodan, et see avab mulle uusi uksi.”

Mis saab aga naise poliitikukarjäärist? Ka selles osas pole ta kindlaid otsuseid teinud ja jätab kaardid lahtiseks. „Riigikogu valimised on alles 3. märtsil. See on küll kohe, aga ma olen osalenud kõikides valimisprogrammi ettevalmistustes, ma pole tegelikult ju rongist maha astunud. Kaalun erinevaid võimalusi. Ma ei ole valmis täna ütlema lõplikku otsust. See kõik on olnud väga kiire, väga värske, küllaltki nördimapanev - ja ma ütleks nii, et see on suureks ohumärgiks, hoiatuseks inimestele, kes edaspidi tahavad konkureerida riigi osalusega sihtasutustesse, mille nõukogu liikmeid määrab üks või teine minister.”