"Hommikusöök staariga" - Renee Meriste; Anu Saagim; restoran Korsten; peakokk Jaanus KrassVideo: Jörgen Norkroos
Inimesed
24. oktoober 2018, 19:13

Pikka intervjuud tuntud mänedžeri Renee Meristega loe juba homsest Õhtulehest

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Kohtumine mehega, kes on vastutanud maailma suurimate staaride üle miljardi dollariliste finantside eest (8)

Kohtusin hommikusöögil restoranis Korsten viimased 12 aastat Los Angeleses elanud Renee Meristega, kes on magistrikraadiga muusikatööstuse ettevõtja ja tuli nädalaks Tallinnasse, et promoda oma värskelt ilmunud raamatut "Mina teen sind kuulsaks!" ja viia sel laupäeval Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakooli aulas (Vabaduse väljak 4) läbi samanimeline avatud seminar. OSALEMINE TASUTA! Täpsemalt vaata SIIT!

Renee Meriste on tuntud kui kunagise ülieduka tüdrukutebändi Vanilla Ninja mänedžer ja meelelahutusväljaande Just! üks omanikest. Renee on abielus Vanilla Ninja endise solisti Maarja Kiviga, kellega koos on tal kaks last. Tänavu septembris täitus paaril 14 abieluaastat. 

Renee Meriste; Maarja Kivi-Meriste Foto: ARNO SAAR

Renee Meriste ja Maarja Kivi armuromaan sai alguse juba Vanilla Ninja aegadel, mil Renee oli tüdrukute mänedžer - esialgu oldi aga pikka aega sõbrad ja Maarja kahtles, kas enda bändi mänedžeriga ja 11 aastat vanema mehega on mõtet semmida. Mõni aeg hiljem avaldas ta ajakirjandusele, et lahkub Saksamaal võidumarssi tegevast Vanilla Ninjast. 

Täna kasvatavad Meriste ja Kivi kahte last: 2004. aastal sündis nende esimene laps Dora-Liisa, 2012. aastal poeg Angus Martin. 2007. aastal pühkisid Kivi ja Meriste kodumaa tolmu jalge alt ning kolisid Los Angelesse, kus Kivi juuksurina tegutseb. 2007. aastal hakkas Maarja tegema taas ka muusikat, esinejanime Marya Roxx alt, kuid nüüd on naine muusikukarjäärile taas pausi pannud.

Praeguse eluga Los Angeleses on Maarja väga rahul. "Tulime Ameerikasse eelkõige selleks, et kogeda teistsugust elu ja avardada silmaringi. Muidugi poleks uskunud, et siia nii kauaks jään, kuid siinne elu on väga vaheldusrikas, keeruline ja samal ajal ka rahulik. Kõige enam kiidan sooja kliimat, mis meele rõõmsaks teeb. Samuti on siin lastele head koolid," rääkis naine mõni aeg tagasi Õhtulehele antud intervjuus.

"Hommikusöök staariga" - Renee Meriste; restoran Korsten Foto: Erki Pärnaku

Renee Meriste (43) töötab LAs firmas, mis pakub keerulise maksusüsteemiga USAs vajalikku teenust – korraldab USA superstaaridele palga maksmist. "Pole vist maailmatähte, kelle palk poleks minu laualt läbi käinud," sõnab mees ise.

25.oktoobril kell 17.00 esitleb Renee Meriste Solarise Apollos oma uut raamatut „Mina teen sind kuulsaks!“.

Renee Meriste on magistrikraadiga muusikatööstuse ettevõtja, kes on viimased 12 aastat elanud Los Angeleses. Muusikaga on ta seotud juba koolist alates ning organiseeritud tegevust alustas koolis pidude korraldamisega. 
Eestis on ta manageerinud ja seotud olnud ligi saja artistiga. Nende hulgas Vennaskond, Vanilla Ninja, Koit Toome, House of Games, N-euro, Tanel Padar, Kärt Tomingas, Marya Roxx, Marek Sadam jpt. Samuti on Renee olnud seotud enam kui 1000 erineva albumi ilmumisega, mis on kokku müünud üle viie miljoni eksemplari.

Muusikatööstuses on Renee tegelenud kõigega ja pidanud mitmeid ameteid - alates autojuhist ja plaadimüüjast laadal kuni vastutanud maailma suurimate staaride üle miljardi dollariliste finantside eest. 

Raamatus avanevadki muusikatööstuse telgitagused ja Renee suured kogemused ja tähelepanekud, mis on raamatusse kirja pandud ning võivad abiks olla paljudele.

Pikemat videointervjuud Renee tänastest tegemistest ja tähelepanekutest maailma suurimatel lavadel möllavatest megastaaridest, loe ja vaata juba neljapäevasest Õhtulehest.

Kutsusin Renee hommikusögile Tallinnas vanasse ajaloohõngulisse Kultuurikatlasse rajatud restorani Korsten, kus õhkub armastust hea toidu ja väärt joogipoolise vastu.

Restorani avatud köök on elevust tekitav ning koht on hea seltskonnaga tõeliselt mõnusaks kohtumispaigaks. Vahemerepärane, kuid eesti köögi mõjutustega menüü, maitsvad päevapakkumised, mõnus kokteilivalik ja õdus interjöör loovad maitseelamusi. Restoranis Korsten võib nautida mõnusat atmosfääri nii hubases siseruumis, kui ka parajalt privaatsel suveterrassil Kultuurikatla sisehoovis.

Restorani peakokaks on Jaanus Krass, kes pakkus meile kohapeal küpsetatud ciabattat, hõrke krevette võises kastmes, suussulavat veisekeelt ja noore looma maksa.

Vaata täpsemalt videost!

"Hommikusöök staariga" - Renee Meriste; Anu Saagim; restoran Korsten; peakokk Jaanus Krass
"Hommikusöök staariga" - võises kastmes krevetid  Foto: Erki Pärnaku
"Hommikusöök staariga" - grillitud veise keel anžoovise ja tuunikala lõikudegaFoto: Erki Pärnaku
"Hommikusöök staariga" - Renee Meriste; Anu Saagim; restoran Korsten Foto: Erki Pärnaku