Jamie Lee Curtis "Halloweeni" esilinastusel. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
24. oktoober 2018, 16:50

Jamie Lee Curtis: varjasin 10 aastat opiaadisõltuvust!

Peatselt 60 aasta juubelit tähistav "Halloweeni" ja "Kala nimega Wanda" täht Jamie Lee Curtis paljastab ajakirja People intervjuus, et 1980. aastate lõpul sai temast opiaadisõltlane.

USA näitlejanna märgib People'i selle nädala kaaneloos, et oli opiaadiepideemiast ees. "Olin sõltlane kümme aastat, varastasin, sepitsesin. Keegi ei teadnud. Mitte keegi."

Jamie sõltuvus sai alguse 1989. aastal väikesest ilulõikusest pärilike paistes silmaaluste korrigeerimiseks. Toona kirjutas arst talle esmakordselt opiaatvaluvaigistit.

Järgmise kümnendi jooksul hankis Curtis valuvaigisteid, kust aga sai. Ta varastas isegi sõprade ja pere käest tablette. Vahele jäi ta 1998. aastal oma õele, kes ta liistule tõmbas. 1999. aastal suutis Jamie Lee kaineks saada - seda nimetab ta elu suurimaks saavutuseks. Tabletisõltuvusele pidas vastu isegi näitlejanna abielu briti koomiku, stsenaristi ja režissööri Christopher Guestiga ("This is Spinal Tap"). Nüüdseks on kahe adoptiivlapsega paar abielus olnud 33 aastat. 

Curtise suguvõsas on sõltuvused levinud. Tema isa Tony Curtis ("Džässis ainult tüdrukud") kuritarvitas nii alkoholi, kokaiini kui ka heroiini. Poolvend Nicholas Curtis suri 1994. aastal heroiini üledoosi.