Festivali modereerib Lea Dali LionFoto: Stanislav Moshkov
Tele
24. oktoober 2018, 11:04

Esoteerikagurud ja alternatiivravijad peavad nädalavahetusel lauluväljakul suurt festivali (2)

26.-27. oktoobril on Tallinna Lauluväljakule oodatud kõik alternatiivravi- ja maagiahuvilised, sest aset leiab järjekorranumbrilt teine Kolmanda Silma Festival. Alternatiivse maailmakäsitluse suursündmus kannab endas mõtet, et kõik maailmas on omavahel seotud, isegi siis, kui me kõigest teadlikud pole või kõigesse ei usu. Festivali piletihind on taskukohane igaühele ning võimaldab ühe sissepääsutasu eest kahel päeval kuulata kümneid põnevaid loenguid, osaleda erinevates töötubades ning osta esoteerika- ja tervisekaupa.  

Miks festivali külastada?

Me kõik otsime siin elus oma õiget teed ja vastuseid, mis aitaks paremini ja õnnelikumalt elada. Kuidas olla tervem, edukam ja õnnelikum - sellel teemal oskavad väga erinevad eksperdid nõu anda. Ometigi on kõik need nõuanded väärtusetud, kui inimene ise ei tunne ära, mida ta oma teekonnal vajab ja mis talle jõudu annab. Tihti on meie valede valikute põhjuseks teadmatus. Kolmanda Silma Festivali eesmärk on tuua kahe päeva jooksul paljude inimesteni väga erinevaid teadmisi ja kogemusi, panna kaasa mõtlema ja ära tundma seda kanalit, meetodit või vahendit, mis ta hingele, kehale ja vaimule kõige enam meeldib. Kõik festivalil esinejad on oma ala tunnustatud tegijad, kelle personaalne vastuvõtt või loengu külastamine võib maksta kordades rohkem kui kahepäevane rikkaliku programmiga festivalipilet, mis maksab osalejale 20-22 €.

Festivali moderaator on laulja ja helirändur Lea Dali Lion.

Mis täpsemalt toimuma hakkab?

Kahe päeva jooksul näeb laval ja kõrvalsaalides palju põnevaid ja mõnes mõttes erineva maailmavaatega esinejaid, kes räägivad asjadest, millesse nad usuvad ja mis nende maailmas imelist või tervendavat mõju avaldavad. Esinejate ampluaa on sedavõrd lai – maagidest hingeterapeutideni, et igaüks leiab kindlasti põnevaid loenguid ja õpitubasid.  Festivali oluliseks osaks on ka suur estoteerikalaat ja terviseturg, kust leiab palju erinevaid pakkumisi väekividest ravimtaimede ja tarkade raamatuteni. Muuhulgas esitlevad mitu festivali peaesinejat oma trükisooja raamatut. Lisaks saab soovi korral kogeda erinevaid rituaale ja ravimeetodeid ning küsida personaalset nõu nii astroloogide, terapeutide, hüpnotisööride, tarokaartide panijate kui ravitsejate käest. Festivalipilet kehtib mõlemal päeva ning pealavalt käib kahe päeva jooksul läbi ligi 40 esinejat. Sellele lisaks toimuvad tasuta õpitoad ja seminarid väiksemates ruumides, kokku üle 40 esineja.

26.10 Maagiapäev

Evald Piirisild toob vaatajateni unustamatu vaatemängu festivali avamise puhul. (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

Teresa Mängel räägib teemal "Druiidide maagia saladused", kuidas me tegelikult ei vanane, vaid meie rakkude uuenemine aeglustub, kuid seda saab muuta. Teresa tutvustab ka meditatsiooni Pühade tammede hiies koos druiididega, mis on ülivõimas, hingele kaunis ning pehme.

Heli Salf, šamaan ja Avaloni preestrinna jagab teadmisi füüsilise, vaimse ja mentaalkeha koostoimimisest seminaris "Kuidas hoida ennast energeetiliselt tervena?". Räägime sellest, kuidas saavad alguse haigused, mis mõjutab nende käivitumist, kuidas haigustest vabaneda või leevendada haiguste kulgu. (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

Nõid-teadja Helve Põltsamaalt esitluse teema on "Inimeseks olemise võlu ja valu". Mida see üldse tähendab - olla inimene? Saates "Selgeltnägijate tuleproov" 2017. aastal teiseks jäänud nõid Helve annab nippe ja nõuandeid, kuidas elada õnnelikult ja terviklikult, täites siin ilmas enda eesmärki.

Hing Fekeli ehk Cerli Sarv räägib inimesest kui sensitiivist - "Ole enda sisemaailma avastaja". Saame teada, kuidas avastada enda sisemaailm, kuidas olla ise enda teejuht hingemaailma, ennast kuulata ja ravida. (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

Valguskanaldaja Helve Pärna  "Ilu kui kõrgsageduse kiirtee". Ära raiska aega madalsageduses, vaid leia üles valgus, võta see vastu ning liigu kõrgsagedusse. Teeme ka ühise meditatsiooni, kuidas transformeeruda kõrgsagedusse.

Terje Möldri räägib inglitest: "Inglid meie elus". Elu võib olla mõnikord raske, aga sa ei ole üksi selles kõiges. Sinuga on palju Ingleid, kes on pühendunud sind aitama ja nende armastus sinu vastu on lakkamatu ja tingimusteta. (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

Maag Liina Velsker viib läbi maagiliste murenukkude töötuba. See on iidne tarkus, mida tunti juba üle 1000 aasta tagasi maiade kultuuris. Lahenda maagi juhendamisel ise vähemalt üks mure enda elus, pannes selle enda meisterdatud nuku sisse.  
Eelregistreerimine 26.10 hommikul kohapeal.

Ravitseja Rutt Reits "Ühe ravitseja lood". Rutt jagab oma kogemusi ja imelisi lugusid tervenemistest, mida ta on näinud oma pika ravitsejatee jooksul. (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

"Õnnelikkuse valem" - Lektor on Kanadas diplomeeritud Kvant-Biotagasiside Terapeut Ülle Toomeoja, kes jagab oma teadmisi kvantfüüsikal (võngetel ehk võnkesagedustel) põhinevast meditsiinist, mantratest, šamanistlikest praktikatest ja võimsamatest ravimtaimedest.

Šamaanirännaku (2 h) viib läbi Evald Piirisild. Eelregistreerimine 26.10 hommikul kohapeal.

27.10 Alternatiivravi päev

Geobioloog Kalju Paldis: "Vaimud meie ümber ja meie elulistes kehades". 
Osad meist lahkunutena jäävad siia maailma eksiteerima vaimukehaga. Nende maailm ei ole eriti rõõmustav, pigem kurb ja kurnav. Sellisega kokku puutudes tõuseb küsimus: kuidas ennast aidata selliste juhtumiste puhul?

Astroloog Triin Tobberi esitluse teema on "Selle elu ülesanne sünnikaardis". Astroloogilises sünnikaardis on peidus selle elu suurim õppetund, mille teadvustamine aitab meil teha targemaid valikuid. Keskendume kuusõlmedele, mis annavad aimu minevikumustritest ja samas pakuvad lahendust.

Janno Seeder "Feng shui ja reisimine". Kogemus, mida saadakse läbi reisimise, on unikaalne ja rikastav. Janno Seeder räägib läbi feng shui prisma, miks reisida ja kuidas see mõjub sinu sisemaailmale.

Maire Taska "Mida tuleb näitama sümptom?" On teada, et paljud haigused on psühhosomaatilised ja konstellatsioon otsib põhjust, miks haigus tekib. Kui me leiame põhjuse, muutub ka sisemine alateadlik protsess ja algab tervenemine. Tihti on haigus seotud ka esivanematega ja kui süsteemis on rike, saabub haigus kui lahendus.
Loengule järgneb praktiline konstellatsiooni õppetund.

Hüpnotisöörid Maris ja Siim "Ülemõtlemise ohud" - Kuidas lõpetada ülemõtlemine ja võtta elu enda kontrolli alla? Hüpnotisöörid annavad juhiseid, kuidas ülemõtlemist kinni panna.

Grupihüpnoos "Ma olen väärtuslik" - läbi viivad hüpnotisööride Marise ja Siimu poolt koolitatud terapeudid.

Riina Raudsik "Tagasi tervise juurde" - Inimesed ägavad ravimite koorma all, aga krooniliste haigete arv kasvab. Kuidas leida usku ja õpetust, et ise terveneda? Isetervenemine pole müüt, vaid reaalne keha võime.

Kaur Vollmann "Kodu ja elu hea energia" - Kuidas hästi elada ja millele elus tähelepanu pöörata. Kaur Vollmann on tunnustatud geobioloog, kes usub, et kõik algab kodust - tervis, isiklik areng, harmooniline suhe, õnn, küllus.

Aivar Haller „Teadlik tervenemine infovälja abil“ - Kuidas kaasaegne tehnoloogia võimaldab leida tervisehädade ja elumurede juurpõhjused ning aitab nende põhjustega tegelemise kaudu väiksema kulumise hinnaga elus hakkama saada?

Ravitseja Juta Tani "Ayurveda stiilis toitumise põhimõtted". Ayurveda on kõige vanem teadaolev tervise hoolekande süsteem maailmas. See on teadmine, kuidas elada õnnelikult ja tervislikult.  Enamus tervise probleeme on seotud vale dieediga, ebaregulaarse toitumisega ja mitte tervisliku toidu söömisega.

Dr. V. Viljasoo töötuba „Pendlipraktika – bioinformaatika“. Elu on täis meeldivaid ja huvitavaid teadmisi, samas on osa nendest meile tähtsusetud ja isegi ohtlikud. Teema on eriti ajakohane nüüdisaegsel infoajastul, mil peale teabeleviallikate on oluline teha just isiklikult ainuõigeid otsuseid ja valikuid. Eluliselt tähtis on osata jääda iseendaks ja järgida peale sisetunde ka erapooletu infovälja sõnumeid. Eelregistreerimine 27.10 hommikul kohapeal.

Hüpnotisöör Ants Rootslane: “Vanematega igavesti seotud” - Hüpnotisöör Ants räägib hüpnoosi ja konstellatsiooni parimatest külgedest ning vanemate aksepteerimise tähtsusest oma elus. Kes on oma ema ja isaga rahu leidnud, võib julgelt elule vastu seista – ükskõik, kui raskes olukorras see inimene end leiab, selle läbimiseks vajalik jõud on tal olemas!

Leili Roode loeng "Vibratsiooniline tervendus"

Astroloogide Liidu liikmete konsultatsioonid - Margot Veidemann, Kristelle Sööt-Kajo, Katrin Juurvee, Irene Maandi, Triin Tobber ja Olav Närep.

Agnes Karlson, konstellöör-koolitaja - "Mis on konstellatsioon ja kuidas konstellatsioonide abil end edasi arendada ja aidata saab?"

Bioresonantsteraapiat tutvustab Epp Veski.

Helbe Pettai, joogatreener ja toitumisnõustaja: Hingamise workshop

Toomas Piik, Reiki energia vahendaja, energeetiline tervendaja - "19 sekundiga kõikide soovide täitumiseni". (Selgeltnägijate Tuleproov 2018)

Juta Tani, ravitseja - "Ayurveda stiilis toitumise põhimõtted"
Ayurveda on kõige vanem teadaolev tervise hoolekande süsteem maailmas. See on teadmine, kuidas elada õnnelikult ja tervislikult.  Enamus tervise probleeme on seotud vale dieediga, ebaregulaarse toitumisega ja mitte tervisliku toidu söömisega.
Ayurveda stiilis toitumine arvestab individuaalset kehatüüpi, siin kasutatakse toitu ka kui ravimeetodit. Paljudel juhtudel inimene terveneb, kui tema menüüs on talle vajalikkkudest ainetest  valmistatud road. Siis pole ravimeid vajagi. Toit peab olema kerge ja tervislik. Inimene peaks sööma selleks, et elada, aga mitte vastupidi – elama selleks, et süüa.

Kaia-Liisa Reinut, kristalliekspert ja tervendaja - "Kuidas uued energiad meid mõjutavad ja kuidas nendega toime tulla?"

Ants Grossi ja Jane Toomla loeng: "Toidust loobumine"

Jaanika Malinski Maagilise reiki seansid (30 min).