MarjuFoto: Meeli Küttim/TV3
Tele
25. oktoober 2018, 21:28

Selgeltnägijasaatest välja langenud Marju: olen uhke, et raskel eluperioodil nii tubli olin (2)

„Olen saanud juurde eneseusku. Ma ei läinud võitma, vaid kogema ja saingi väga imelise kogemuse osaliseks. Minu jaoks oli väga intensiivne, koormav ja raske suvi, aga usun nüüd iseendasse kordades rohkem. Armastage elu piiritult ja teate ju, tegijatel ikka juhtub. Tundke õnne julgusest elada,” räägib selgeltnägijasaatest välja langenud Marju, et tema jaoks oli võit juba osalemine.

Marju kutsuti saatesse, sest on varasemalt töötanud Januski looduspoes. „Kogesin seal oma pidevalt arenevat võimet toetada looduslike vahenditega inimeste emotsionaalset ja füüsilist tervist. Olen Almer Jansule tänaseni tänulik sealse töökogemuse eest, mis on viinud mind edasi unistuste teostuse ja õnne poole. Inimestele oli silma jäänud, et olin oma töö kaudu inimesi aidanud.”

Küll aga sattus saatesse mineku aeg täpselt hetkele, kui naine langes lähisuhtevägivalla ohvriks. „Mul oli väga intensiivne isikliku elu periood – lahkuminek ja isiklikud pinged – mis oli minu jaoks suurim probleem. Kui oleksin olnud oma tavaolekus, oleks mul kindlasti paremini läinud. Kuid olen enda üle uhke, et nii raskes olukorras, kus sattusin ootamatu rünnaku ohvriks, olin nii tubli. Mulle mõjus raskelt ka see, et ei saanud võtete ajal tööl käia ning pidin olema materiaalsest pingest vaba, suutmaks täielikult keskenduda,” sõnab ta.

Ümber oli liiga palju energiaid

Tagantjärele mõeldes teeks Marju saates nii mõndagi teistmoodi. „Soovin, et minus oleks emotsionaalne rahu ja oskaksin alati selgelt esmast tunnetust ära tabada. Ma ei olnud varem otseselt selliste ülesannetega tegelenud. Hiljem on mu elus olnud olukordi, kus olen inimestele midagi nende saatuse kohta öelnud ja nad on tõdenud, et nii ongi läinud. Kuid saates osalemine oli justkui väga hea koolitusprogramm, kus õppisin väga kiiresti ja intensiivselt intuitsiooni tunnetama ning oma arvamust avaldama.”

Naine tõdeb, et keskendumist raskendas ka kaameratega võttemeeskond. „Ümber oli väga palju energiaid, olukorrad vahetusid kiiresti ning kõike pidi väga ruttu tajuma. Minu jaoks oli väga keeruline ka ajaline surve. Ideaalses olukorras istuksin maha, püsiksin ühe koha peal tund või kaks, tunnetaksin ümbritsevat ja siis hakkaksid pildid jooksma. Tajun ruumi sisse astudes mitmeid energiaid, kuid kui pean ajalooliselt pikalt tagasi minema ja mõistma, mis ja kus on toimunud, võtab see rohkem aega. Kui majas on elanud mitmeid põlvkondi, siis ajas, ruumis, olnud eludes ja juhtumites rändamine eeldab rahu ning piltide vahelise info korrastamiseks on vaja aega,” selgitab ta.

Marju arvab, et suurim tõenäosus on võita Evaldil. „Mulle meeldivad nad kõik, kuid väestatuse poolest hindan kõige rohkem Žannat. Tema vääriks seda võitu, sest ta on niivõrd mitmekülgse tervendaja omadustega. Ta mõjub oma väljaga tõeliselt tugevalt.”