Ilmar TaskaFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
24. oktoober 2018, 11:17

Ilmar Taska tutvustab romaani „Pobeda 1946“ Taani suurimal raamatumessil!

Esimese ametliku esinejana Eestist on kutsutud Taani suurimale raamatumessile Bogforum oma loomingut tutvustama Ilmar Taska. Igal aastal külastab raamatumessi enam kui 35000 külastajat ja esindatud on üle 200 kirjastuse. Messi pealaval intervjueerib Taskat laupäeval, 27. oktoobril kell 16.30 Taani kultuskirjanik Leif Davidsen.  

Kirjastus Jensen & Dalgaard on andnud Birgita Bonde Hanseni tõlkes välja nii Ilmar Taska raamatu "Parem kui elu" kui "Pobeda 1946". Birgita Bonde Hansen on võitnud ka Taani tõlkeauhinna „Blixenprisen 2018“, Tõlkeid on toetanud Eesti Kultuurkapital.

28. oktoobril vestlevad Ilmar Taska ja Birgita Bonde Hansen Bogforumi punasel laval.

"Raamatud näevad välja kui kaksikud," kommenteeris Taska, "nende kujundus põhineb Britt Urbla Kelleri kaanekujundusel, mille ta tegi kirjastusele Varrak. Ka tõlked on tõesti head. Birgita Bonde Hansen on musikaalne tõlkija ja ta suudab taasluua ka raamatute keelelist rütmi."

Mõlemad raamatud on saanud positiivseid kajastusi Taani olulisemates lehtedes. "Pobeda 1946" pälvis viis tärni Berlingske ja Bogrummeti kriitikutelt. 

"Tore, et "Pobeda" on teel kõikide meie naabrite juurde. Eks ühenda meid ühine ajalugu. Samuti on rõõmustav, et Pobeda-poisi saatusele Stalinistlikus pärastsõjaaegses Eestis elavad kaasa ka Inglismaa ja Saksamaa lugejad ning kohe saab valmis ka "Pobedal" põhinev ungarikeelne lühifilm "Bussijuht", mis tellitud Ungari telekanali poolt." mainis  Ilmar Taska, kes on ka lühifilmi stsenaariumi kaasautor.

Lühifilmi lavastab rootsi-ungari päritolu noor reshisöör David Borbas, Filmis mängivad Ungari tuntud näitlejad, 

Raamat "Pobeda 1946" on tänaseks tõlkimisel juba kaheksasse keelde.