Jessica Mauboy EurovisionilFoto: AFP/Scanpix
Üritused
23. oktoober 2018, 14:33

Austraalia osaleb taas Eurovisionil ning laseb seekord esitaja valida publikul (8)

Aastal 2015 sai Austraalia võimaluse osaleda Eurovisioni lauluvõistlusel. Kui esiti pidi tegemist olema ühekordse osalemisega, siis hiljem on nad veelgi võistelda saanud. Nüüd on austraallased teada andnud, et sel aastal teevad nad võistlusloo leidmiseks ka kohaliku eelvooru.

Kui esimesel aastal sai Austraalia kohe võimaluse finaalis üles astuda, siis edasi tuli neil teiste riikidega ka poolfinaalis rinda pista. Seni on Austraalia lihtsalt teatanud, kes ja mis looga neid võistlusel esindab. Esimest korda on aga Austraalia ringhääling SBS otsustanud, et nüüd valib rahvas, kes neid esindab, vahendab eurovision.tv. 

Suur finaalvõistlus toimub Gold Coastil 9. veebruaril. Eelvoor kannab nime "Australia Decides" ehk "Austraalia otsustab" ning selle käigus valitakse laulja ja lugu, kes Austraaliat järgmisel aastal Tel Avivis toimuval võistlusel esindab. 

Õhtujuhtideks on Myf Warhust ja Joel Creasy, keda austraallased ka Eurovisioni kommentaatoritena teavad. SBS on juba kutsunud kõiki laulukirjutajaid üles oma lugu esitama ning selleks on aega 4. novembrini.

Kui keegi leiab, et tahaks oma loo esitada, saab seda teha SIIN. Siiski tuleb tähele panna, et laululooja peab olema Austraalia kodanik või resident. Mingit piirangut, kui palju lugusid esitada võib, ei ole. Võitja valivad publik ja žürii. 

Austraalia on Eurovisionil osalenud juba neljal korral: aastal 2015 esindas neid Guy Sebastian (jäi finaalis viiendaks), 2016. aastal läks võistlustulle Dami Im (2. koht finaalis), 2017. aastal tõi Isaiah Firebrace Austraaliale finaalis 9. koha ning mullu võistles Jessica Mauboy, kes jäi finaalis 20. kohale.