GAG Kotzebue maja avamine, Hendrik AgurFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
23. oktoober 2018, 12:27

Hendrik Agur paneb GAG-i direktori ameti maha ning astub välja Eesti 200-st (45)

Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) direktor Hendrik Agur annab Facebookis teada, et paneb aasta lõpus koolijuhi ameti maha. Lisaks ei kavatse mees enam kaasa lüüa Eesti 200 liikumises ega kandideerida riigkogu valimistel.

"Igal asjal on algus ja lõpp. Panen alates 29. detsembrist maha Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktori ameti, mida olen kandnud selleks ajaks täpselt 13 aastat. Ka GAGile tuleb anda uued aktsendid ja suunitlused ning aus on, et seda suudab teha paremini uus juht, kes loodetavasti jõuludeks valitud saab," põhjendab Agur Facebookis.

Mees lisab, et asub uuest aastast tööle haridus- ja teadusministeeriumisse, et hakata rajama riigigümnaasiumeid Tallinnas. Agur peab end loomult ehitajaks.

"Rajada kooli või koole nullist, on elu võimalus ja väljakutse, mis mind kõnetab ja paneb silmad särama. Soovin mõne aasta pärast olla taas õpilaste keskel, kus on mu päris koht ning suudan ennast tunda õnneliku ja vajalikuna," selgitab ta.

Ühtlasi nendib Agur, et selle väljakutse kõrvalt ei pea ta võimalikuks osaleda 2019. aasta riigikogu valimistel ning on peatanud oma liikmelisuse Eesti 200 koosseisus.

"Teisalt näen, et on juhuste kokkulangevus - Eesti 200 haridus-poliitilised väärtued ühtivad just sellega, mida nüüd on võimalik ära teha otse ja oma kätega," märgib mees siiski.

"Aitäh kõigile, kes on mind sellel väärikal teekonnal toetanud ja koostööd teinud. Lahkun kerge südamega ja õnnelikuna. Töö on tehtud ja vagu küntud. Hinnanguid annavad teised. Nüüd on aeg anda võimalus ja vastutus GAG juhtimiseks teistele ning minna. Ja teha asju, mille elu on toonud ette lahendada. Teen seda rõõmuga."