Linnanõunik Jan Willem Mijnans avab uue liiklusmärgi, millel on John Cleese'i tegelaskuju äratuntav siluettFoto: @hickyrilgers / Twitter
Maailm
22. oktoober 2018, 16:40

VIDEO | Hollandi linnakese valitsus nõustus avama Monty Pythonist inspireeritud ülekäiguraja

BBC vahendab, et Rotterdami lähistel asuv Spijkenisse linn ristis oma valitsushoone ees asuva ülekäiguraja „Totakate kõnnakute“ sebraks.

„Totakad kõnnakud“ on viide briti kultussarja „Monty Pythoni lendav tsirkus“ ühele kuulsaimale sketšile, milles koomikud viskasid nalja Suurbritannia valitsuse absurdse suuruse ja ministrite arvu üle, luues totakate kõnnakute ministeeriumi. Minister John Cleese arvustab sketšis noort stipendiumitaotlejat, kelle kõnnak ministri silmis ikkagi kuigi totakas ei ole.

Üks kohalik Monty Pythoni fänn uuris linnavalitsuselt, kas ehk võiks nende hoone juures asuva sebra temaatiliseks muuta. Tema üllatuseks arvasid linnajuhid, et mõte pole halb. Küllap toimuvad neilgi seal vahel absurdsed asjad?

Neljapäeval uue ülekäiguraja avamisel osales linnanõunik Jan Willem Mijnans, kes näitas ka ette, kui totakalt tema kõndida oskab. Tema arvates on tore näha, kuidas inimestel nägu naerule läheb ja kuidas mõni vigurdades tänavat ületab.

Kas totaka sammuga sebra ületamine on ka ohutu? Mijnans rõhutab, et kui tahes tobe ka inimese kõnnak pole, liiklusreeglid kehtivad ülekäigurajal endiselt ja autodel on kohustus peatuda ja sebra ületaja läbi lasta. Ta lisab, et kui peaks tekkima liiklusohtlikke olukordi, kus veidrat kõnnakut lubav märk hajutab liiklejate tähelepanu, võetakse see siiski maha.