Foto: Erlend Staub
Inimesed
21. oktoober 2018, 19:53

SUUR PILDIGALERII | Tallinn Fashion Week kulmineerus särtsaka oranži ja soojade sügistoonide saatel (4)

Eesti moetaeva tähtsündmus, viieteistkümnes Tallinn Fashion Week kulmineerus eile õhtul, mil lavale jõudis kontrastsete toonide värvimäng ühes mahuliste faktuuride ja uhkete käsitöötikanditega. Oma uusi kollektsioone esitlesid Woolish, Gita Siimpoeg, KiRiVOO, BRAND NO.8, Alexanderling ja Mammu Couture.

Moenädala viimane päev tõi moerahva ette kuus eriilmelist moedisainerit ja brändi, kelle seas kohtas nii uusi ja noori tegijaid kui ka juba tuntud ja tunnustatud moedisainereid. Viimase moeõhtu avas keskkonnasõbralikku ja jätkusuutlikku disaini ja tootmist au sees hoidev Woolish, kes tõi lavale meriino- ja alpakavilla pehmuse. Igapäevaseid ja kantavaid rõivaid ilmestasid värvirohked mustrid ja lehemotiivid, värvigammas sähvatusid bordoo, roosa, briljantroheline, lilla ja kaamelikarva beež.

Woolishi järel jõudis publiku ette noor ja särtsakas Gita Siimpoeg, kelle rõivabränd GITA täitis lava kütkestavalt efektse ja karismaatilise oranžiga. Gita loomingu aluseks on rüiu vaibatehnika sidumine rõivakunstiga, luues seeläbi vastandlike esteetikate ja põnevate faktuuride maagilise armumängu.

Moenädala lõpuõhtu teist etendust alustas eestimeelne ja elegantne mahemoe bränd KiRiVOO, kes esitles uut loomingut kahes osas. Esimese kollektsiooni disaininud Kristiina Jeromans inspireerus Eestimaa müsilisest loodusest, lihtsatest vormidest ja kodumaisest kunstist ning tõi lavale julgelt naiselikku stiili hindavale naisele suunatud rõivad. Brändi teise kollektsiooni autoriks on aga Liisi Tui, keda paelusid rõivaste loomisel Põhjamaa hing, karge hall ning meie folkloori ürgsed jutustused.

KiRiVOO järel astus lavale BRAND NO.8, kelle värskeim kollektsioon on inspireeritud ratsaspordist. Elegantsust, romantilisust ja õrnust kiirgav kollektsioon tõi lavale tviidi ja heleda värvigamma, naiselikud detailid ja figuuri rõhutavad lõiked, retroelemendid ning kaasaegsed trendid.

Viieteistkümnendale moenädalale panid aga särava punkti Alexanderling ja Mammu Couture. Alexanderlingi loomingu läbivaks teemaks on naine, ülistades tema voogavat siluetti ja lopsakust Vionnet loomingust inspireeritud drapeeringute, kroogete ja keskkohta rõhutava plisseeriga. Esitlusele tulnud kangaste diapasoon ulatus impregneerist sametini ja pitsist villani, värvigamma püsis aga monotoonne ning sügistoone rõhutav - sügava musta kõrval lõid tantsu salveiroheline, öösinine ja kanarbikulilla. 

undefined Foto: Erlend Staub

Mammu Couture lõpetas seekordse moenädala aga armastust täis kollektsiooniga - sel suvel ilmavalgust näinud "Love" seeria puhkes õide ka sügisese moenädala raames ning tõi lavale uhked pulmakleidid ja rohkete käsitöötikanditega kleidid, sekka ka argipäevasemaid komplekte ja rõivaesemeid.

Vaata suurt moegaleriid!