vahur KersnaFoto: Alar Truu
Inimesed
20. oktoober 2018, 21:36

VIDEO | Vahur Kersna: Urmas Oti poolvennad ei teadnud, et on telestaariga suguluses (108)

Pühapäeval on saates "Hommik Anuga" külas teleajakirjanik Vahur Kersna, kes paneb aasta lõppedes punkti raamatule Urmas Otist. Kirjatüki koostamise käigus on paljastunud aga nii mõndagi huvitavat, millest polnud kuulnud isegi Oti lähisugulased.

Kersna aasta on kulgenud Urmas Oti rütmis - saate alguses juhib Anu Välba sellele ka tähelepanu. Kui jaanuaris jõudis ekraanile ajakirjanikule pühendatud telesaade, siis aasta lõpus valmib Kersna sulest kirjatükk "Kes tappis Urmas Oti?"

17. oktoobril sai Urmas Oti surmast kümme aastat. Kersna sõnul märkas ta, et keegi ei tee sellest suuremat välja, mistõttu tundis ta, et surma-aastapäeva märkimine on tema õlul. Just seepärast sündis otsus koostada raamat.

Kersna raamatu selgrooks 33 intervjuud, mis juba varasemalt tehtud. Ent sinna juurde on lisatud ka nii mõndagi uut. "Kas sina teadsid midagi tema poolvendadest?" küsib ajakirjanik Anu Välbalt, mispeale viimane vastab eitavalt. "Hästi sümpaatsed Eesti mehed muuseas," kommenteerib seepeale Kersna muheledes.

Oti poolvennad olid võtnud Kersnaga ise ühendust. "See on see ajakirjanikutöö, et sa kaevad ja otsid ning ühel hetkel asjad tulevad sinu juurde." Kersna selgitab, et kontakt tekkis seeläbi, et viimane otsis Oti isa.

Urmas Oti poolvennad olid kuulnud vihjeid, et nad võivad teletähega suguluses olla, kuid kinnituse selle kohta said nad alles Kersnalt endalt. "Ja nende ema sai sellest teada septembri keskel oma 86. sünnipäeval," ütleb ta ja lisab, et naine oli olnud siiralt üllatunud ja positiivne.

Kersna raamatu üheks eesmärgiks on otsida vastust küsimusele: kes tappis Urmas Oti? "See vastus ei ole ühene, see vastus ei ole väga lihtne," ütleb ajakirjanik, et tõde ei peitu konkreetses inimeses või sündmuses. 

"Inimesed ei mõistnud teda. Oma fassaadi taga oli Urmas väga tundlik, väga õrn, väga sensitiivne tüüp ja ma siiski arvan, et Urmas sõna otseses mõttes tapeti," arutleb Kersna. Ta lisab, et tegelikult olime me kõik Urmase tapmises osalised.

Kuula kogu intervjuud: