Anu SaagimFoto: Martin Ahven
Inimesed
19. oktoober 2018, 20:16

Anu Saagim ja Ingrid Veidenberg selgitasid tüli tagamaid, mille tõttu nad siiani omavahel ühtegi sõna ei vaheta (26)

Saates “Pöörased nullindad” selgitasid ajakirjanikud Anu Saagim ja Ingrid Veidenberg, mis ikkagi minevikus juhtus, et nende vahel lahvatas selline tüli, et nad siiani teineteisele andestada pole suutnud. 

Ingrid Veidenberg töötas Kroonika peatoimetajana kümme aastat (1997-2007) ning Saagim oli pikalt Veidenbergi suur lemmik, kaunistades Kroonika esikaant lausa kuus korda. “Siis järsku käis pauk, mind ei olnud justkui enam olemas. Ta tahtis mind tappa, välja suretada. Ta läks mu lapse ja ema kallale ja see oli täiesti andestamatu tegu. Ma ei ole kättemaksuhimuline, aga võimalus selleks mul oli,” selgitas Saagim, kes Veidenbergile ühe artikli eest ajakirja Just veergudel kätte maksis. 

Saagim andis Veidenbergi eksabikaasale Inno Tähismale Justis kolumni, kus mees igal nädalal detaile enda ja Ingridi abielust meenutas. Saagim kahetseb tagantjärele tehtut sügavalt. “Loomulikult täna ma seda ei teeks, see oli kohutav. Mina oleks endale nööri kaela pannud, kui mõni minu eksidest oleks saanud kuskile ajakirja veeru ja igal nädalal ilmuksid piinlikesse detailidesse minevad kirjeldused,” sõnas ta. 

Artiklit, mille pärast Saagim Veidenbergile sel moel kätte maksis, meenutab Veidenberg siiani hästi. "Oli muusikal, kus Anu Saagim mängis. Tema laps nuttis lohutamatult, hiljem garderoobis. Vanaema ei suutnud teda lohutada. Sellest ilmus väike nupp Kroonikas. Kuid, et saada sellise kättemaksu osaliseks, see on ennekuulmatu," meenutas ta. Veidenbergi sõnul oli tol ajal tegu niivõrd räige käitumisega, et niimoodi ühe inimese kallale ei ole meedias keegi pärast seda läinud.

"Üheksa kuud ajakirjas Just avaldada minu kohta eriti alatut järjejuttu. Seda ei ole suutnud keegi meedias pärast seda järgi teha. See jääb ajalukku tõesti, Anu Saagimi kaubamärgi alt," torkab Veidenberg.

Saagim, kes töötab nüüd Õhtulehes ning Veidenberg, kes on LP peatoimetaja, töötavad nüüd ühes majas, kuid siiski ei ole nad siiani omavahel mitte ühtegi sõna vahetanud. Saagim tunnistab, et tal on olnud mõtteid minna Veidenbergiga leppimist arutama.

"Mul on tekkinud kihk küll minna ja öelda, et võiks sõjakirve matta. Aitab küll, see oli õudne ja vastik aeg. See oli mulle vastik ja valus aeg, oli ka talle. Ei ole seda võimalust tulnud. Ma hindan seda inimest väga, seda kuidas ta kirjutab intervjuusid, see on ka täiesti suurepärane. Ma loen neid alati suure naudinguga, ta oskab kirjutada, kuigi ta ikkagi liigub ääremail. Aga ma hindan ta ajakirjaniku oskust,” nendib ta.

Saagim arvab, et Veidenberg ei andestaks talle. “See, mis mina talle tegin, oli kordades hullem, kui see, mida tema mulle tegi," nendib Saagim. "Ei, ei…see oli ikka päris õudne, mida tema mulle tegi," mõtleb ta aga ümber.

Veidenberg tunneb vaid Saagimile kaasa, et viha ja äng tema sees sellisel kujul vallandusid. "See on mõistetamatu, naine naisele nii…see on mõistetamatu. Seda ma olen kuulnud aastaid, et see on jäänud mõistatuseks, miks ta nii tegi, selle ühe nupukese eest, kus oli täpselt viis lauset,” lõpetab Veidenberg.