ISA JA POEG: Andrea Bocelli nooremast pojast Matteost on sirgunud paljutõotav laulja.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
19. oktoober 2018, 19:51

Andrea Bocelli laulab koos pojaga duetti (1)

Järgmise aasta taasiseseisvumispäeval, 20. augustil, annab Tallinna lauluväljakul kontserdi tipptenor Andrea Bocelli, kes äsja laulis printsess Eugenie laulatusel „Ave Mariat“ ja „Panis Angelicust“. Kuid pime itaalia artist on hiljuti laineid löönud ka uue singliga, kus Andrea duetikaaslane on tema filmistaarilikult nägus 21aastane poeg Matteo.

16 palaga „Si“ ilmub juba järgmisel nädalal. Neljandaks tenoriks tituleeritud Bocelli fännid saavad kuulda duetti poptäht Dua Lipa, aga ka Josh Grobani ja sopran Aida Garifullinaga. Kuid esimese singlina ilmus inglis- ja itaaliakeelne pala „Fall On Me“, kus pime tenor laulab koos oma noorema poja Matteoga. Isalt lauluhääle pärinud 21aastane noormees on löönud juba laineid nii oma särava tenorihääle kui ka välimusega – mullu kutsuti ta moefirma Guess sügistalvise kampaania reklaaminäoks ning tal õnnestus töötada koos Jennifer Lopeziga.

Matteo ja tema vanem vend Andrea sündisid Bocelli abielust Enrica Cenzattiga. 1992. aastal sõlmitud liit purunes paraku kümne aasta pärast. Samal aastal leidis Bocelli uue kallima Veronica Berti, kellega ta on tänini koos. Neil on kuueaastane tütar. Tipptenori pojad kasvasid üles ema juures, kuid on isalt pärinud muusikaande ning käivad temaga tihedalt läbi. Lastele seljakeeramine on Andreale valus teema. Arst soovitas tema enese emal aborti teha, kuna oli teada, et poeg sünnib puudega. Ema Edi ei tahtnud sellest kuuldagi. Andrea sündiski nägemispuudega ning tal diagnoositi hiljem kaasasündinud glaukoom. Kuid ema on kinnitanud: Andreast sai muusik just tänu puudulikule silmanägemisele. Muusika oli ainus, mis poissi lapsepõlves trööstis. 12aastaselt pärast õnnetust jalgpalliplatsil jäi Andrea päris pimedaks.

Matteo hakkas väikese poisina klaveritunde võtma just suurest imetlusest isa vastu. Teismelisena tõmbas teda samavõrd sport, kuid 2015. aastal alustas ta isa käe all lauluõpinguid. Duett nagu ka teised uue albumi palad said linti Bocelli kodus Itaalias. Produtsent on legendaarne Bob Ezrin, kes on timminud nii Pink Floydi kui ka ansambli Thirty Seconds to Mars laule.

Andrea sõnul on tema ja Matteo hääl tehniliselt väga erinev. „Kuid kõige rohkem muudab neid sarnaseks hoiak. See iseloomulik moodus, kuidas end hääle kaudu väljendada,“ rääkis Bocelli Billboardi intervjuus. „See on meil Matteoga väga sarnane. Kuid seda ei saa õppida ega õpetada. Sellega sünnitakse.“

Isa ja poja duett „Fall On Me“ kõlab uues Disney filmis „Pähklipureja ja neli kuningriiki“, kus mängivad Keira Knightley, Helen Mirren ja Morgan Freeman. Kuid albumil saab kuulda ka Bocelli teist poega Amost – tema mängib „Sono qui's“ klaverit. Kogu plaat on Bocelli sõnul pühendatud armastusele ja perekonnale.