Inimesed

Kuidas keeta maailma parimat putru  (7)

Kersti Eero, 20. oktoober 2018 00:01
„Et kausis oleks midagi kreemist ja midagi krõmpsu, midagi pehmet ja midagi krõbedat,“ tahab Laura Valli, et iga lusikatäis pakuks põnevust ja toidukord tervikuna oleks tasakaalustatud.Foto: Aldo Luud

Või vähemalt maailma parimaks pürginud putru, teab Karlova Kohvi perenaine Laura Valli, kes esimese eestlasena osales pudruvalmistamise maailmameistrivõistlustel Šotimaal. 

Täna kaks nädalat tagasi kogunes 30 inimese ringis  Põhja-Šotimaale Carrbridge'i külakesse, kus peeti juba 25. korda pudruvalmistamise-MMi. Omavahel võtsid mõõtu nii paberitega kokad kui ka koduperenaised. Mõnigi neist osales võistlustel mitmendat korda, üks isegi kuuendat aastat. 

„Igal võistlejal oli aega 30 minutit. Selle ajaga tuli keeta traditsiooniline Šoti puder, mis koosneb kaeratangust (ingl  k steel-cut oats või pinhead oatmeal) ja millele võis lisada vaid vett ja soola,“ ütleb Laura. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

06.10.2018
RETSEPTIIDEE PUDRUGURMAANILE: Proteiinirohke hommikueine inkade kullast
02.10.2018
Sügisel vitsuta putru: Eestlane sööb putru poole vähem kui peaks
25.09.2018
TERVISE NIMEL: kuus nõksu, kuidas piimatooted noortele ahvatlevamaks muuta
17.03.2018
Kuidas põikpäine teismeline putru sööma meelitada?

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee