TFW TEINE PÄEV | Oma loomingut esitlesid Al Meta, August, Iris Janvier ja Kirill SafonovFoto: Erlend Staub
Inimesed
19. oktoober 2018, 09:41

TFW TEINE PÄEV | Oma loomingut esitlesid Al Meta, August, Iris Janvier ja Kirill Safonov

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas. TFW teise päeva kollektsioonideks olid Al Meta, August, Iris Janvier ja Kirill Safonov.

Rõivabränd Al Meta sündis ideest kasutada ära kudumitootjate juurdelõikuse jäägid. Moestuudio keeldub masstootmise viisidest ja fokuseerib oma tegevuse mittestandardsele disainile. Al Meta peadisainer on Johanna Nurm, kes veab paralleelselt brändi JONURM.

Augusti seitsmenda, 2018. aasta sügistalvise kollektsiooni läbivaks inspiratsiooniks on kultuslaulja ning stiiliikoon Sade, sugemed meesflamen kotantsijate kostüümidest ning 80ndate garderoobi elemendid, mis kajastuvad Augustile omases androgüünses võtmes.

Augusti sügistalvise kollektsiooni keskmeks on looduse kokkupuutepunkt rõivadisainiga läbi orgaaniliste kangaste ning jätkusuutlikkuse põhimõtte. Kõik orgaanilised puuvillakangad, õhukesest särkide popliinist kuni pusade trikotaažini, on märgistatud GOTS-sertifikaadiga. Augusti looja ja disainer on Äli Kargoja.

Iris Janvieri uues kollektsioonis võtab maad jutustus tuhandest ja kahest polaarööst - sügavad toonid, virmalistelt laenatud voogavad jooned ja otsekui taevakehadelt näpatud sära moodustavad Eesti naise sügisesse elu-ollu imeliselt passiva tuumiku.

Mõtte võib seekordsel etendusel lasta lendu nii tempokasse linnatulede rägastikku kui jõuda meditatiivsesse kargusest pakatavasse tundrasse. Iris Janvier jääb visuaali küllusele vaatamata siiski truuks oma praktilisele, ent novaatorlikule käekirjale ja keha embavale kangavalikule.

Lisaks Iris Janvieri põhikollektsioonile, mis müüb end edukalt juba üle maailma, on Tallinn Fashion Weeki moeetendusele kaasatud ka capsule-kollektsioon, mis on sündinud koostöös andeka moedisaineri Piret Puppartiga.

KIRILL SAFONOV on Eesti Kunstiakadeemia magistrikraadiga disainer, Eesti Tekstiilikunstnike Liidu liige ja Eesti Moedisaini Liidu Liige. Kirill tegutseb disainerina juba 15 aastat - tema esimene kollektsioon tuli välja 1999 aastal.

Kirilli erilise käekirjaga loomingut on eksponeeritud näitustel ja erakollektsioonides üle maailma. Kirilli disainerikäekirja iseloomustab ülevoolavus - teda ei huvita piirid, raamid ega parasjagu valitsevad meeleolud. Keset minimalismi pillutab ta kõikjale rikkalikult kaunistusi.

Vaaata mahukat moegaleriid!

 Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas ning Al Meta etendus toimub 18.oktoobril kell 18.00. TFW piletid on saadaval Piletilevis.