TFW 2018 backstage Foto: henri-kristian kirsip
Inimesed
18. oktoober 2018, 14:20

Tallinn Fashion Weeki moemaraton 17.–20. oktoobrini Tallinna Kultuurikatlas

VIDEOD JA PILDID | Vaata, mis põnevat toimub TFW tagatubades! (3)

Eestimaa suurim moemaraton on alanud ja kestab veel kolm päeva jutti. Viieteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moemaraton lennutab moerahva Kultuurikatlasse ning toob 17.–20. oktoobril lavale kodumaa moekunstnike värskeima rõivaloome.

Moenädala avapäev kulmineerus hiilgava galaga "Kuldnõel 20", mille raames anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Katrin Aasmaa

Hõbenõela viis tänavu koju noor moekunstnik Katrin Aasmaa

Katrin on mässumeelne tüdruk, kellel on ühiskonnakriitilist silma ja vahe huumorimeel. Stiiliks sport, tänavamood, nõukaaja pärandid ja keskturu "maitsekus". Katrini moeloomingus kohtuvad Lasnamäe ja Ida-Virumaa, viinaaur ja sibulad, puhvaikad ja hallitanud keldrid. 

Teised säravad hõbenõela nominendid olid Inga Vatsk-Laasner ja Liisa Soolepp.

Inga Vatsk-Laasner

Inga Vatsk-Laasner ja IVL

Inga on modell, finantsjuht, DJ ja tuntud muusiku Leslie da Bass imekaunis kaasa. Ingale meeldib disainida nunnusid mõmmimantleid, bohokleite ja kiiksuga kostüüme-kleite. Ta on tegutsenud moealal poole oma elust ja endalegi aastaid kostüüme kõpitsenud. 

Oma nimetähtedega kollektsiooniga tuli ta lagedale 2017. aastal ning äratas loomulikult kohe ka tähelepanu oma kordumatu käekirjaga. Tema rõivastes on muretut hooletust, ulakust, seksikust ja isepäisust.

Liisa Soolepp

Liisa Soolepp

Liisa on marssinud rahvusvahelistele moelavadele Tartust ja armastab oma ideid väljendada masinkudumite kaudu. Tema valdkonnaks on mustrimaagia. Mustrilised mantlid on kujunenud disaineri signatuurtoodeteks. Liisa asjad ei valmi vaid üheks hooajaks, vaid pigem eluks ajaks. Eriti soositud on jääkide kasutamine millegi uue ja ilusa loomiseks. Moelooja käekirjas harmoneeruvad põhjamaine rahu, müstika ja ajaloopärimused. 

Kuldnõela viis koju Kristel Kuslapuu, teised nominendid olid Hanna Haring ja Kriss Eglite

Hanna Haring

Hanna Haring ja Monton

Montoni naistekollektsiooni peadisainer Hanna Haring on ere talent, kes suudab isegi keeruka tööstusdisaini valdkonna särama panna. Montoni brändi taga seisab terve andekas disainerite tiim. Montoni kollektsioon on hoogne, moodne, funktsionaalne ja vitaalne nagu tänapäeva naise elustiil. 

Kriss Eglite

Kriss Eglite ja NVBYK

Ehtedisainer Kriss pani oma kollektsioonile New Vintage by Kriss aluse aastal 2011 ning on tänaseks üles ehitanud rahvusvahelise impeeriumi. Autori motoks on: luua midagi uut, unustamata vana ja et tulemus oleks jatu ja veetlevalt vastuoluline nagu naised ise. Disaineri looming on suurejooneline, selge ja samas unikaalne. Krissi arvates on iga hetk elus tähstamist väärt. Esialgu kinkisid disaineri ehted jõudu ja isikupära naistele, nüüd on jõutud ka meeste ja laste ehtekollektsioonideni. 

Kristel Kuslapuu

Kuldnõel 2018 võitja Kristel Kuslapuu

Kristel teostab oma fantaasialende kahe varda ja lõnga abil. Disainer on kudunud oma kampsunitesse pikki lugusid isiklikust elust, teravad ühiskonnakriitikat, märgisüsteeme, sümboleid, saladusi ja hirme. Kristeli ainulaadsed kudumid on justkui kultusobjektid, mida ei saa maailmas kunagi olema nii palju, kui on soovijaid. 

Vaata videosid ja pildigaleriid!