"Puuduta mind!" - SIRJE PRESNAL, ANU SAAGIM, ROLAND TOKKO Foto: Robin Roots
Puuduta mind
18. oktoober 2018, 18:03

Nüüd on võimalik kõiki "Puuduta mind!" saateid kuulata ja alla laadida ka audiofaile Soundcloud`ist

VIDEO | „Puuduta mind!“ 49. saade | 12 asja mida sa koolis ei õppinud, kuid peaksid ilmtingimata teadma (2)

Igal nädal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind!“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 49. saate külaliseks on EduAkadeemia asutaja ja värske raamatu "12 asja mida sa koolis ei õppinud" autor Roland Tokko.

NB! Nüüd on võimalik kõiki "Puuduta mind!" saateid kuulata ja alla laadida ka audiofaile Soundcloudist ehk SIIT!

"Puuduta mind!" - SIRJE PRESNAL, ANU SAAGIM, ROLAND TAKKO Foto: Robin Roots

Tokko raamat "12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma" on osutunud enneolematuks menukiks. Raamatu esimene trükk, 2000 raamatut, mis ilmus selle aasta septembris, müüdi välja kolme päevaga. Ka teine trükk on sisuliselt välja müüdud. Sellel nädalal jõudis raamatupoodidesse juba kolmas trükk, nii et nüüd on taas kõigil võimalus see endale soetada. 

Investeerimisklubi auliige, koolitaja, ettevõtja ja EduAkadeemia asutaja Roland Tokko on teinud ka investeerimisfestivalil võimsa etteaste. Seks puhuks valmis tal suisa samanimeline laul, mille esmaesitlus toimus just sellel festivalil. Lisaks rääkis Roland läbi oma kogemuse, mida tähendab tema jaoks TÕELINE VABADUS.

Roland Tokko: Jagasin festivalil oma kogemusi ja mõtteid sellest, mida tähendab vabadus minu jaoks. Miks ei ole paljud finantsvabaduse saavutajad ikka oma eluga rahul? Kuidas tuua oma ellu rohkem häid võimalusi, ilma et peaksid punnitama? Kuidas olla investorina atraktiivsem?”

Aasta oli 2007, kui tollane tudeng Roland Tokko luges finantskoolitaja, investori ja ettevõtja Robert Kiyosaki tuntuimat teost "Rikas isa, vaene isa". Kaheksa aastat hiljem tõi ta varemgi Eestis käinud bestsellerite autori Tallinnasse,  Wealth Forumi peaesinejaks.

Tokko õppis ülikoolis majandusõigust, kui talle juhtus kätte raamat «Rikas isa, vaene isa». Tagasivaates nimetab mees seda elumuutvaks kogemuseks.

"Kui ma vaatan ennast enne seda raamatut, siis olin tavaline inimene, kes oli ülikooli lõpetamas, mida ma lõpuks küll ei teinud," kirjeldab mees, kes jättis õpinguid katki viimasel kursusel ja õpetab nüüd teisi.

Kes on bestselleri “Rikas isa, vaene isa” autor Robert Kiyosaki?

Roberti Kiyosaki on USA-s finantshariduse ja rahalise vabaduse eestkõneleja, investor, ettevõtja ja bestsellerite autor ning finantskirjaoskust tõstva lauamängu Cashflow looja. Kiyosaki tuntuimat teost “Rikas isa, vaene isa” on Eestis müüdud üle 50 000 ja maailmas enam kui 28 miljonit eksemplari.

Roland: Lugesin raamatut „Rikas isa vaene isa” 2007. aasta sügisel. See on minu elu mõjutanud päris oluliselt. Peale raamatu lugemist muutsin oma palgatulu ettevõtte tuluks ja liikusin E-kvadrandist S-kvadranti.

Kuulsat CASHFLOW mängu sain esimest korda proovida 2008. aasta septembris Peetri klubis. Esimesel korral sain küll paar väiksemat tehingut tehtud, kuid oravarattast väljasaamiseks tuli uuesti tagasi tulla. Hoolimata sellest, et järgmine kord mäng juba ka võita õnnestus, püsis soov tulla tagasi klubi üritustele veel ja veel. Mind hämmastab siiani, et hoolimata sellest, kui palju kordi olen seda mängu mänginud, on alati võimalik midagi uut õppida.

Oma klubi otsustasin teha, et saada uusi ja huvitavaid tuttavaid, esinemiskogemust ning selleks, et Rich Dad filosoofiat paremini omandada: kes õpetab, õpib ise kõige rohkem. Peamine eesmärk on liikuda samm edasi finantsvabaduse poole, sest ma ei taha palgatööd enam kunagi teha, tahan ise oma elu planeerida ilma, et peaksin sissetuleku pärast muretsema.

Roland pajatab saates "Puuduta mind!" asjadest, mida koolis meile pole õpetatud, kuid mida oleks hädavajalik teada.

Vaata saadet "Puuduta mind!" igal neljapäeval kl 18 ÕL veebist ja FBst.

NB! Nüüd on võimalik kõiki "Puuduta mind!" saateid kuulata ja alla laadida ka audiofaile Soundcloud`ist SIIT!

"Puuduta mind!" - SIRJE PRESNAL, ANU SAAGIM, ROLAND TAKKO Foto: Robin Roots