Foto: Erlend Staub
Inimesed
18. oktoober 2018, 09:46

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.–20. oktoobril Kultuurikatlas

SUUR PILDIGALERII | Teie ees on tänavused Hõbenõela ja Kuldnõela nominendid ja võitjate kollektsioonid (29)

Tallinn Fashion Week 2018 sai hoo sisse Kultuurikatlas. Hõbe- ja Kuldnõela galad toimusid suurejooneliselt kohe Eesti tähtsaima moemaratoni avapauguna, 17. oktoobri hilisõhtul. Laval oli kõigi kuue talendi – Inga Vatsk-Laasneri, Katrin Aasmaa, Liisa Soolepa, Hanna Haringu, Kriss Eglite ja Kristel Kuslapuu – looming.

Hõbenõela nominendid:

Inga Vatsk-Laasner ja IVL

Inga on modell, finantsjuht, DJ ja tuntud muusiku Leslie da Bassi imekaunis kaasa. Ingale meeldib disainida nunnusid mõmmimantleid, bohokleite ja kiiksuga kostüüme-kleite. Ta on tegutsenud moealal poole oma elust ja endalegi aastaid kostüüme kõpitsenud. 

Oma nimetähtedega kollektsiooniga tuli ta lagedale 2017. aastal ning äratas loomulikult kohe ka tähelepanu oma kordumatu käekirjaga. Tema rõivastes on muretut hooletust, ulakust, seksikust ja isepäisust.

Katrin Aasmaa

Katrin on mässumeelne tüdruk, kellel on ühiskonnakriitilist silma ja vahe huumorimeel. Stiiliks sport, tänavamood, nõukaaja pärandid ja keskturu "maitsekus". Katrini moeloomingus kohtuvad Lasnamäe ja Ida-Virumaa, viinaaur ja sibulad, puhvaikad ja hallitanud keldrid. 

Liisa Soolepp

Liisa on marssinud rahvusvahelistele moelavadele Tartust ja armastab oma ideid väljendada masinkudumite kaudu. Tema valdkonnaks on mustrimaagia. Mustrilised mantlid on kujunenud disaineri signatuurtoodeteks. Liisa asjad ei valmi vaid üheks hooajaks, vaid pigem eluks ajaks. Eriti soositud on jääkide kasutamine millegi uue ja ilusa loomiseks. Moelooja käekirjas harmoneeruvad põhjamaine rahu, müstika ja ajaloopärimused.

Hõbenõela viis koju Katrin Aasmaa, palju õnne! 

Kuldnõela nominendid:

Hanna Haring ja Monton

Montoni naistekollektsiooni peadisainer Hanna Haring on ere talent, kes suudab isegi keeruka tööstusdisaini valdkonna särama panna. Montoni brändi taga seisab terve andekas disainerite tiim. Montoni kollektsioon on hoogne, moodne, funktsionaalne ja vitaalne nagu tänapäeva naise elustiil. 

Kriss Eglite ja NVBYK

Ehtedisainer Kriss pani oma kollektsioonile New Vintage by Kriss aluse aastal 2011 ning on tänaseks üles ehitanud rahvusvahelise impeeriumi. Autori motoks on: luua midagi uut, unustamata vana ja et tulemus oleks jatu ja veetlevalt vastuoluline nagu naised ise. Disaineri looming on suurejooneline, selge ja samas unikaalne. Krissi arvates on iga hetk elus tähstamist väärt. Esialgu kinkisid disaineri ehted jõudu ja isikupära naistele, nüüd on jõutud ka meeste ja laste ehtekollektsioonideni. 

Kristel Kuslapuu

Kristel teostab oma fantaasialende kahe varda ja lõnga abil. Disainer on kudunud oma kampsunitesse pikki lugusid isiklikust elust, teravad ühiskonnakriitikat, märgisüsteeme, sümboleid, saladusi ja hirme. Kristeli ainulaadsed kudumid on justkui kultusobjektid, mida ei saa maailmas kunagi olema nii palju, kui on soovijaid. 

Kuldnõela viis koju Kristel Kuslapuu, palju õnne!

Vaata suurt moegaleriid!