HÕBENÕEL 2018 võitja on Katrin AasmaaVideo: Jörgen Norkroos
Inimesed
17. oktoober 2018, 22:28

ÕL VIDEO | HÕBENÕEL 2018 võitja on Katrin Aasmaa

Täna startis viieteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moemaraton, mis lennutab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob 17.-20. oktoobril lavale kodumaa moekunstnike värskeima rõivaloome.

Moenädala avapäev kulmineerus hiilgava galaga "Kuldnõel", mida esitles Kaubamaja ning mille raames anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Hõbenõela viis tänavu koju noor moekunstnik Katrin Aasmaa

Katrin on mässumeelne tüdruk, kellel on ühiskonnakriitilist silma ja vahe huumorimeel. Stiiliks sport, tänavamood, nõukaaja pärandid ja keskturu "maitsekus". Katrini moeloomingus kohtuvad Lasnamäe ja Ida-Virumaa, viinaaur ja sibulad, puhvaikad ja hallitanud keldrid. 

Katrin Aasmaa moelooming

"Moel on juba väikesest saati minu südames eriline koht olnud," sõnab Katrin Aasmaa, kes lõpetas käesoleva aasta suvel Eesti kunstiakadeemias moedisaini bakalaureuseõpingud. Tema loomingut läbivad tugevad postsovetliku kultuuriruumi jooned, olgu selleks siis Keskturu kodutud, Mustamäe pensionärid või Lasnamäe nolgid, ning olulisel kohal on ajastutruu situatsioonikoomika.

Katrin vaatab ühiskonna valupunkte läbi huumoriprisma ja püüab just seeläbi neile leevendust leida. Disainer usub, et rõivas saab maailmale sinu enda mõttemaailmast sekunditega aimu anda ning et just seepärast tuleb oma riietega n-ö sama nägu olla – julgete kiiksude, detailide ja emotsioonidega, aga ka mõne pisiveaga.

VIDEO | HÕBENÕEL 2018 võitja Katrin Aasmaa enne otsustavat showd

Sügisese kollektsiooni "Brat Nadezhda" inspiratsiooniks on disaineri väljasõit Ida-Virumaale, kust ta leidis eest kodumaa kõige usklikuma piirkonna. Kollektsiooni baasiks sai see müstiline segu linnu kaunistavatest rikkalikest kirikutest, lõpututest paneelmajadest, paradiisilaadsetest aiandusühistutest ja peaaegu mahajäetud kummituslinnadest, kus on reas kümneid maju, milles elatakse vaid paaris korteris.

Nii annabki ta oma uues loomingus edasi nii kirikute kuplite vorme, kooruvat värvi seintel, kirevust aiandusühistutes ning inimeste lootusetust, lisaks on kollektsiooni eesmärgiks pöörata tähelepanu Ida-Virumaa uuele hingamisel. 

Vaata videosid enne ja pärast showd!