Kristel KuslapuuVideo: Jörgen Norkroos
Inimesed
17. oktoober 2018, 22:13

ÕL VIDEO | KULDNÕEL 2018 võitja on Kristel Kuslapuu (5)

Täna startis viieteistkümnes Tallinn Fashion Weeki moemaraton, mis lennutab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob 17.-20. oktoobril lavale kodumaa moekunstnike värskeima rõivaloome.

Moenädala avapäev kulmineerus hiilgava galaga "Kuldnõel 20", mida esitles Kaubamaja ning mille raames anti üle tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Kristel Kuslapuu moelooming

Kuldnõela viis koju Kristel Kuslapuu

Kristel teostab oma fantaasialende kahe varda ja lõnga abil. Disainer on kudunud oma kampsunitesse pikki lugusid isiklikust elust, teravat ühiskonnakriitikat, märgisüsteeme, sümboleid, saladusi ja hirme. Kristeli ainulaadsed kudumid on justkui kultusobjektid, mida ei saa maailmas kunagi olema nii palju, kui on soovijaid. 

VIDEO | Kristel Kuslapuu enne otsustavat showd ja võitjaks kuulutamist

Nagu ka oma eelnevates kollektsioonides, loob Kristel uue kollektsiooniga moodi läbi iroonia ja klišeede, mis ei pea õigustamiseks ja enese mugavalt tundmiseks valima endale sugu.

Kristeli loodud kudumid valmivad käsitööna ning nende valmistamisel on kasutatud alpaka-, kaameli-, kitse- ja lambavilla.

Kristel Kuslapuu on tegelenud moedisainiga alates aastast 2009 ning aastal 2017 lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemia moekunsti eriala. Ta on end täiendanud Stockholmis ja olnud praktikal Rootsi ühes juhtivas kontseptuaalses moebrändis Back. Kristel on osalenud Tallinna, Riia, Kiievi, Londoni ja New Yorki moenädalatel ning olnud ka varasemalt Kuldnõela nominent.

2015. aastal võitis Kristel Kuslapuu ERKI Moeshow peaauhinna. Kristeli looming on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu sellistes väljaannetes nagu Vogue Italia ja One Magazine.

Vaata videosid enne ja pärast võitjaks kuulutamist!

Kristel Kuslapuu