Rainer Ildi plaadiesitlusFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
18. oktoober 2018, 09:36

GALERII | Rainer Ildi plaadiesitlus tõi kohale muusikute koorekihi (3)

Elektroonilist popmuusikat viljelev duo Rainer Ild esitles 17. oktoobril oma debüütalbumit "Longero & Cheap Chips". Eksklusiivne esitluskontsert toimus sokisahina saatel Erinevate Tubade Klubis.

Just sokisahina saatel, sest külalisi tervitati ukse peal musta-punakarva sokkidega, mis on Suva sokivabrikus valminud spetsiaalselt plaadiesitluse tarbeks ning millel ilutsemas Rainer Ildi ning teise bändikaaslase Sven Seinpere nimed.

Mõnusas meeleolus kogunesid värvika duo sõbrad ja muusikud klubisse. Viimaste seas oli kohale tulnud helilooja ja pianist Rein Rannap koos elukaaslase Eve Ausiga, lauljanna Liis Lemsalu koos poisssõbraga ning  kohalikud muusikaärimehed, näiteks  Kerli Kõivu endine mänedžer Lauri Laubre ning Getter Jaani ja Laura Põldvere mänedžer Tambet Mumma. Kohal oli ka reklaamiguru ning saate "Su nägu kõlab tuttavalt" kohtunik Olav Osolin ja näosaate peaprodutsent Kaupo Karelson. 

Mulluse Noortebändi võitja on oma lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud end kohalikku muusikailma jäädvustada. Nad on üles astunud Eesti muusikaauhindadel ja Kuldmuna galal, Intsikurmus, Õllesummeril ning mitme teise festivalide lavadel. Rainer Ildi lavasõu ning teatraalsus on tähelepanu saanud nii meedias kui ka fännide südames.

Debüütalbumi esitlusel võtsid sõna õhtu kangelased, meenutades bändi algust ehk seda, kuidas kaks korterikaaslast otsustasid ühiselt muusikat looma hakata. Noortebändi võidust osavõtu peaauhinnaks nimetavad noormehed aga muusikamänedžeri Sandra Sersantiga kohtumist, kes nad kiirelt enda tiiva alla võttis ning tänu kellele on duo jaoks mitmed uksed avanenud. 

Kontserdi avaakordi andis debüütalbumi esimene lugu "I'm Okay", mis on märgilise tähendusega ka seetõttu, et just selle looga kandideeris Rainer Ild Noortebändi konkursile.

Debüütplaadil teeb lisaks Svenile ja Rainerile kaasa ka klahvpillimängija Rene Puura, kes astus üles ka plaadiesitluskontserdil. Laval võis näha ka Eesti üht hinnatumat trummarit Kallervo Karu. 

Rainer Ildi plaadiesitlus oli kui muusikaline teatrietendus, milles oli oma roll kostüümidel ja maskidel. Loomulikult ei puudunud kontserdil ka suurepärased valgus- ja visuaallahendused, mis lisasid värvi kohati kurvameelsetele ja melanhoolsetele laulusõnadele. 

Plaadiesitlusel jagasid Sven ja Rainer kauniilmelistele plaatidele ka autogramme. Plaadikujunduse on teinud Raineri hea sõber Rasmus Randla ning Marielle Palmiste. Muusika miksis plaadikõlbulikuks Bert Prikenfeld.