Maian Foto: Promomaterjal
Saund
17. oktoober 2018, 11:13

KUULA | Maianil ilmus uus eestikeelne lugu (3)

Maianil ilmus uus eestikeelne singel "Sinise leegiga", mis on ametlikult kättesaadav nii Spotifys, Deezeris kui iTunes'is.

Maiani uus lugu on kirjutatud Universal Musicu korraldatud laulukirjutamislaagris, kus osalesid artistid, laulukirjutajad ja produtsendid Eestist, Soomest, Rootsist ning Lätist. "Sinise leegiga" on kirjutatud koostöös Soome produtsendi Rafael Elivuo, Tom Olaf Urbi ning Kaspar Kallustega.

Lugu sündis eestikeelsena, kuna Maianil oli juba pikalt soov katsetada muusikukarjääri ka emakeeles esineva artistina. Nagu paljudel teistelgi lauljatel, oli artisti arvamus varasemalt, et eesti keeles on keerulisem end väljendada, sest kõik jääb kõlama ausamalt ja konkreetsemalt kui inglise keeles. Laagris aga jõuti koos otsusele, et veidi räpiliku olekuga lugu sobib just eestikeelsena.

Maiani sõnul räägib "Sinise leegiga" vaevanägemisest: "Oma sihtpunkti jõudmiseks või kas või teekonna alustamiseks peab tihtipeale muudes eluaspektides tohutult ohvreid tooma ja vahel tundubki, et midagi ei tasu kuidagi ära. Seisad ühes kohas ja annad muudkui veel hetki oma eraelust, koolielust, tööelust vms, saad kaikaid kodaratesse ja kindlasti mingit mõttetut kriitikat, et jõuda kuskile, kus päriselt omadega olla tahad. Aga kui jõuad ühel hetkel kohale, tekib arusaamismoment, et nüüd oled enam-vähem siin, kus olla tahad. Sa oledki uhke, särad sinise leegiga ning kõik tasub ära. Samas, edasi püüdlemine ja vaeva nägemine jätkub."

Maian Lomp sai tuntuks 2015. aasta "Eesti laulul", jäädes koos Karl-Kristjan Kingiga looga “Have You Now” teiseks. Pärast seda pistis Maian taskusse lepingu Universal Musicuga ja andis välja kaks ingliskeelset singlit – "Say it First" ja "Scissors", mis mõlemad pälvisid palju tähelepanu ja tekitasid Maiani vastu huvi nii artisti kui ka laulukirjutajana.

Uut lugu saad kuulata SIIT.