Barbara LehtnaFoto: Promo
Inimesed
22. oktoober 2018, 11:21

Lavastaja Barbara Lehtna: Eesti on mõnikord rohkem e-riik kui riik

Igal psühholoogil on oma arvamus selle kohta, kuidas tehnoloogia mõjutab inimest, ütleb lavastaja Barbara Lehtna, kes toob novembri alguses lavale füüsilise teatri lavastuse  "SAUN". Etendus keskendub sellele, millise jälje jätab tehnoloogia inimese psüühikale ja aju biokeemiale.

Igal psühholoogil on oma arvamus selle kohta, kuidas tehnoloogia mõjutab inimest, ütleb lavastaja Barbara Lehtna, kes toob novembri alguses lavale tantsuetenduse "SAUN". Etendus keskendub sellele, millise jälje jätab tehnoloogia inimese psüühikale ja aju biokeemiale.

"See ei tähenda, et saaksime anda hinnangu, et tehnoloogia on väga-väga halb või väga-väga hea, aga see on kindel, et meie ajud ja nende talitlus on muutunud, kasvõi näiteks see kuidas aju ühendusi loob," räägib lavastaja ning toob näiteks taksojuhi, kelle puhul veel mõni aasta tagasi sai tõenäoliselt kõige suuremat koormust ja aktiivsust mälukeskus, kuid kes nüüd kasutab kõige rohkem visuaalset dešifreerimist, et online-kaartidest aru saada. "See on väga suur muutus," lausub Lehtna.

Edasi lugemiseks: