Paul AguraiujaFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
16. oktoober 2018, 14:58

„Panga“ produtsent: USA kanali programmidirektorile meeldis sari väga

„Panga” edulugu ei lõppe, sarja hakatakse näitama lisaks Soomele ja Lätile ka Ameerikas.

Eesti telesarja „Pank” tootja Itamambuca Filmproduction, Briti levifirma Videoplugger ja USA televõrk MHz Networks allkirjastasid lepingu, mille järgi hakatakse sarja näitama USA telekanalites, vahendab Postimees.

Sarja produtsent Paul Aguraiuja sõnab Õhtulehele, et sellise pakkumiseni pole võimalik ise jõuda. „Meie jõudsime sinna tänu Suurbritanniast pärit kogemustele ja kontaktidele,” selgitab ta.

„Ameerika kanali programmidirektor on näinud sarja esimest kolme osa ja selle põhjal tegi ta oma otsuse,” sõnab Aguraiuja, et mehele meeldis sari väga.

Juba enne ETV-s linastumist on sarja saatnud tõeline edu. On öeldud, et „Pank” jääb ühe hooajaga seriaaliks ja teise hooaja mõtteid produtsendi sõnul veel ei mõlgutata, kuigi sarja õigused on juba kolmele väliskanalile müüdud. „Selle üle on veel liiga vara spekuleerida. See, et sarja on müüdud praegu kolme välisriiki, ei ole üldse veel palju.”

Aguraiuja annab lootust, et kokkuleppeid sõlmitakse veelgi. „Töö käib intensiivselt ja nii mina kui meie Suurbritanniast pärit müügiagent tegeleme iga päev sellega, et leida oma seriaalile laias maailmas veel mõni kanal.”