Tómas LemarquisFoto: Kaader filmist
Film
15. oktoober 2018, 13:56

Mängufilm „Mihkel” toob Eesti publikuni „X-meestest“ ja „Blade Runnerist“ tuntud islandi näitleja

18. oktoobril jõuab kinodesse Eesti-Islandi ühistööna valminud mängufilm “Mihkel”, mis räägib kiirelt rikastumise soovist läbi kahtlase narkoäri. Filmis lööb kaasa ka rahvusvaheliselt tunnustatud islandi näitleja Tómas Lemarquis.

Lemarquis on mänginud muu hulgas tegelast nimega Calaban tuntud koomiksifilmis “X-mehed: Apokalüpsis” ning kaasa löönud Hollywoodi suure-eelarvelises järjes “Blade Runner 2049”, milles peaosades olid Hollywoodi tähed Ryan Gosling ja Harrison Ford. Mehe filmograafiasse kuuluvad ka kultuslik ulmefilm “Snowpiercer” ning “3 Days to Kill”, mille peaosas oli Kevin Costner.

Tómas oli üks esimesi näitlejaid, kes selle filmiga liitus, kuna lavastaja Ari Alexander Magnusson on tema hea tuttav. “Kuna film põhineb tõsielul, siis Ari ei soovinud filmi päris samasuguseid tüüpe, nagu nad reaalselt olid. Ta soovis, et minu tegelaskuju, Bobo, oleks sümpaatsem ja realistlikum,” meenutab ta. Nimelt põhineb Islandi režissööri ja stsenaristi Ari Alexander Magnussoni mängufilm tõestisündinud lool.

Eestlastest peaosalisi kehastavad Kaspar Velberg ja Pääru Oja, kelle kohta jagub islandlasel vaid kiidusõnu. “Mind hämmastas nende pühendumus ja töökus,” kommenteeris Lemarquis. “Eriti nende füüsiline valmisolek. Näiteks Pääru, kelle tegelane filmis järjest haigemaks jääb. Stseen, kus Pääru oksendab, oli tehtud päriselt,” kinnitab ta.

Küsimusele, millise kogemuse ta “Mihklist” sai, vastas Lemarquis, et iga uut tegelast kehastades õpid ka ise alati midagi uut. “Näiteks uimastite maailmaga polnud ma varem kokku puutunud. Alati on mingid eelarvamused, mis rolli tehes võivad kaduda. Ebamugavate teemadega tegelemine pole lihtne ja kerge on neid kõrvale heita. Selle filmi puhul ma kogesin, et ka sõltuvusel on põhjused, ka sõltlastel on inimlikum pool.”