BatushkaFoto: Promomaterjal
Saund
15. oktoober 2018, 09:14

Skandaalne Poola black metal bänd Batushka naaseb Eestisse

20. oktoobril esineb Tallinna rokiklubis Tapper müstiline Poola black metal'i täht Batushka. 2016. aastal Hard Rock Laagris end publiku südameisse murdnud bänd naaseb Eestisse esimese klubikontserdiga. Batushka üllitas 2015. aastal oma esimese albumi “Litourgiya” ning nende esimesed vinüülplaadid müüdi välja vaid loetud päevade jooksul.

Bändi looming viib oma kuulaja anti-ortodoksse jutluse sisse – väga kuri ekstreemvokaal on segatud munkade religioossete lauludega muistses Slaavi keeles. Bändi anonüümne seisund, müstiline visuaal, Slaavi keelte ja koori kasutamine loomingus ning siiamaani teadmata koosseis tekitasid black metal'i skeenes omamoodi revolutsiooni ning tohutult suure huvi. 

Batushka kodumaa ja selle ümbrus on tuntud oma religioosse kultuse pärast ning bändi nihilistlik kirikulaulu stiilis looming ja visuaalid viisid nad kohe parimate ekstreembändide hulka.

Ürituse korraldaja Damn.Loud.Agency esindaja Roman Demchenko sõnul on tegemist bändiga, kelle esinemiste puhul on eranditult alati tegemist erakordse ning äärmiselt meeldejääva elamusega. “Batushka esimesed Venemaa kontserdid olid tühistatud õigeusuaktivistide protestide pärast. Nende esimese albumi suur menu tõi Batushka koheselt suuremate bändide kaliibri alla ning pakkus bändile võimaluse esineda maailma suurimatel metal-festivalidel ning tuuritada aktiivselt Euroopas. Reedel on kõigil huvilistel võimalus osa saada millestki fenomenaalsest,” kinnitab ta.

Publikut soojendavad ekstreem-metal punt Hyperion Rootsist ning kodumaine Condescension.

Viimased piletid kontserdile on müügil Ticketeris. Uksed avatakse kell 19:00 ning üritus on vanusepiiranguta.