Artur Talvik Foto: Martin Ahven
Tele
14. oktoober 2018, 11:31

VIDEO | Artur Talvik: isa hoidis nii kaua elus see, et ta sai viimaste minutiteni tööd teha

Saates "Hommik Anuga" käis külas Artur Talvik, kes meenutas isa Mati Talvikut ning rääkis elus tehtud valikutest.

"See oli veider lugemine ja kummaline, kui see ettepanek tuli. Teisest küljest leidsin, et teeme ära, see on teatud mõttes minupoolne lehvitus vanale. Ma ei tea, mismoodi inimesed selle vastu võtavad, sest tema hääl on niivõrd paljude inimeste kõrvus ja need sarjad on nii pikalt käinud. Minu hääl on hoopis teistsugune ja ka lugemise stiil on teistsugune. Loodetavasti nad ei ehmu häälest ära, vaid jäävad sisu juurde kinni," sõnab Artur.

Artur sõnab, et isa hääle kuulmine liigutab teda. "Samas kuulen, kui raskelt tekst tuleb ja tean, kui läbi ta lõpus oli. Tal võttis lugemine tohutu pingutuse. Ta oli televisiooniga kokku kasvanud ja arvan, et see, et ta sai elu viimaste minutiteni tööd teha, hoidis teda nii kaua elus. Usun, et kui tal poleks lastud tööd edasi teha, oleks ta surnud juba kolm-neli aastat tagasi."

Talvik ütleb, et poliitilises mõttes oli isa üks tema parimaid nõuandjaid. "Ta tajus alati lohe suurust, kelle päid taguma läksid. Võib-olla õpetas ta ennekõike, et ära riku oma tervist selle jamaga ära. Teisest küljest õpetas ta kindlasti, et latid peavad elus olema kõrgele seatud ja seda kõrgemalt sa hüppad. Kuid sa ei tohi kohe latti väga kõrgele seada, vaid pead vaikselt koormust tõstma."