„Suur mängude õhtu“Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia
Tele
13. oktoober 2018, 23:02

„Suur mängude õhtu” täitis lõpuks laupäevaõhtuste telesaadete tühimiku (15)

Laupäeva õhtuti on Kanal 2 eetris meelelahutuslik telesaade "Suur mängude õhtu", mida juhib laulja Daniel Levi Viinalass. Igas osas võistlevad omavahel kaks võistkonda, kuhu kuuluvad Eesti kuulsused.

Esimeses osas võistlesid Elina Purde meeskonnas Anne Veski, Uku Suviste ning Koit Toome. Henrik Kalmeti või - Danielit tsiteerides - Elmo Nüganeni lemmiknäitleja võistkonda kuulusid superstaarisaate võitnud Jüri Pootsmann, Liis Lemsalu ning Ott Lepland.

Danieli positiivsusest rõkkav iseloom ei ole kindlasti võõras kellelegi, kes temast midagigi kuulnud on. Vaadates, et telemäng kestab poolteist tundi, tekkis mul algul hirm, et saate lõpuks võib kogu see aktiivsus ära väsitada. Õnneks osutus mu kartus valeks, sest Daniel oli saatejuhi rollis väga muhe ja loomulik.

Küll aga väsitasid mind juba neljandaks saateminutiks Henrik Kalmeti pidevad vahelesegamised. Kuigi osalejad rääkisid tihti läbisegi, jäid tema kommentaarid ikka kõige rohkem kõrvu.

Mängud olid väga põnevad - osalised pidid laste joonistuste põhjal ära arvama, mis kuulsusi pildil kujutatud on; arvama, mis laulu robot tsiteerib; seletama sõnu, kuid samal ajal tiksus aeg ning keegi ei teadnud, millal see otsa saab jne. Kokku mängiti saates kaheksa mängu.

Meeldiv üllatus oli, et saade ei ole kuiv ja igav, kus saatejuht loeb kogu teksti lihtsalt maha. Palju oli ruumi jäetud improvisatsioonile, seda nii saatejuhi kui osaliste puhul. Pärast esimest ülesannet, kus klotsidest tuli moodustada erinevate inimeste pilte, läksid osalejad eriti ülemeelikuks. Nii võttis Liis Lemsalu näiteks Pamela Andersoni rindade klotsi ning esitles neid enda rinnapartiina. Lõpuks otsustati meeskonnaga Andersoni rinnad lisada hoopis Uudo Sepa näoga klotsidele.

"Suur mängude õhtu" on hea meelelahutus laupäevaõhtusse, kui parasjagu telekanaleid läbi klõpsid, sest lõpuks on ka midagi, millel pidama jääda.