Voltas peeti Universali sünnipäeva
Inimesed
12. oktoober 2018, 22:20

PEOGALERII | Vaata, kuidas peeti Universal Music Baltics suurejoonelist sünnipäeva!

Sel nädalal tähistas Universal Music Baltics suurejooneliselt oma 10. tegutsemisaastat kohalikul muusikaturul. Pidu oli sel aastal grandioossem, kui kunagi varem ja toimus põnevas Volta Loftide galeriis. Üheks õhtuks püstitati eriline peosaal koos lava, korraliku muusikalise programmi ning põneva baari- ja toidualaga.

Sünnipäevapeol astusid üles Jüri Pootsmann ja Elina Born, kelle ühislaul ”Jagatud saladus” oli lõppenud suve mängituim kodumaine singel kohalikes raadiotes. Publikut üllatas andekas Maian, kes astus esmakordselt üles eestikeelse singliga – lugu ”Sinise leegiga” sündis Universal Music Balticsi juuni alguses korraldatud laulukirjutaje laagrist, koostöös Rafael Elivuo, Tom Olaf Urbi ja Kaspar Kallustega. Lavalt ei puudubud ka Universal Musicu värskeim superstaar Uudo Sepp, kes lisaks oma praegustele singlitele esitas täiesti uue loo ”Lendame koos” oma varsti ilmuvalt debüütalbumilt.

Õhtu lõpetas superkontserdiga legendaarne Röövel Ööbik. Ikooniline bänd oli Universal Music Balticsi kõige esimene kohalik artist, kes oma hõlma alla meelitati ning nende 2009. aastal ilmunud album ”Ringrada” võeti nii publiku kui kriitikute poolt eriti soojalt vastu ja pärjati 2010. aasta Eesti Muusikaauhindade gaalal aasta albumi tiitliga. Muud Universal Musicu kodumaist ja rahvusvahelist repertuaari tutvustas külalistele DJ Madis Nestor.

Peol esinenud artistidele lisaks on koostööd veel tehtud ja muusikat välja antud selliste suurepäraste kohalike artistide poolt nagu Kerli, Tanel Padar & The Sun, Liis Lemsalu, Rasmus Ränvee & Facelift Deer, Metsakutsu, Getter Jaani, Iiris, Ingrid Lukas, Lemon Fight, Miljardid, Leslie Da Bass, kelledest paljud ka peol kohal olid

Universal Music Baltics kuulub maailma suurima plaadifirma Universal Music Group alla, vastutades Baltikumi regioonis Universaliga lepingu sõlminud artistide muusika levitamise, litsenseerimise, turunduse, füüsilise- ja digitaalse müügi eest. Viimase kümnende edukaimad füüsilise müügi artiklid kohalikul turul on olnud Queen, Metallica, Rammstein, ABBA, Andrea Bocelli, kelle plaate on Universal müünud kümnetes tuhandetes.

Lisaks rahvusvahelistele suurnimedele on Universal Music Baltics viimase dekaadi jooksul üha enam investeerinud ja tegelenud ka kohalike artistidega. 10 aasta jooksul on välja antud hulgaliselt kohalike artistide albumeid ja singleid, kellest üks suurimaid ja edukaimaid on olnud 3 albumi, 2 kogumiku, hulgaliste singlitega folkmetal hiid Metsatöll. Nende plaate on Universal Music aastate jooksul müünud üle 25000 ühiku.

Vaata peogaleriid!