Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab sel sügisel aset 17.-20. oktoobrilFoto: TFW
Inimesed
12. oktoober 2018, 21:07

Tallinn Fashion Week leiab aset aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas

Sügisene Tallinn Fashion Week heidab pilgu Eesti moe tulevikutalentidele

Eesti moe tähtsündmus Tallinn Fashion Week leiab sel sügisel aset 17.-20. oktoobril ning esitleb kodumaist moodi juba viieteistkümnendat korda. Esmakordselt jõuab TFW raames aga Kultuurikatlasse ka noortele moeloojatele pühendatud näitus, mis toob kokku MoeP.A.R.K 2018 konkursi võitjate tööd.  Lisaks nimekatest moedisaineritest koosnevale põhiprogrammile seab järgmisel nädalal algav Tallinn Fashion Week fookusesse ka kodumaise moe tulevikutalendid - oktoobrikuise moenädala raames jõuab Kultuurikatla Katelde saali näitus, mis toob kokku noorte moeürituse MoeP.A.R.K erinevate vanuserühmade võitjate tööd."MoeP.A.R.K on Eestis ainus kooliealiste noorte moesündmus, mis koondab kogu Eesti noori - ka tänavused võitjad on pärit Eesti eri piirkondadest. Just seepärast tundus ainuõige seda üritust ka omalt poolt toetada," kommenteerib Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikas seekordset näitust.

"Arvestades seda, kui palju vabatahtlikku tööd on teinud nii MoeP.A.R.Ki korraldajad Paides kui ka kõik sellel üritusel osalenud noored koos oma juhendajatega, siis tundus nende esiletõstmine igati õige, et neile just TFW abiga oluliselt suuremat kõlapinda pakkuda. Nende kirglik suhtumine moodi ning pühendumus oma loomingule ja selle esitlemisele on võrdväärne moenädalal osalevate nn päris moedisaineritega, tänu millele sobivad noored meie üritusele väga hästi. Mul on hea meel, et saame moesõpradele tutvustada noori talente just nende tee alguses ning innustada neid jätkama, kuni nad jõuavad TFW lavale," lisab Kikas.

Oma kollektsioonidega on näitusel väljas Elis Käär (Rocca al Mare Kooli 12. klass), Hannabel Kaal (Saaremaa Ühisgümnaasiumi 10. klass) ning Mairo Seire (Eesti Kunstiakadeemia moedisaini eriala 2. kursus). Kõik kolm disainerit võitsid 2018. aasta MoeP.A.R.Ki oma vanusekategoorias. Näituse külastamine on kõikidele huvilistele tasuta ning on avatud kogu TFW toimumise vältel. 

Lisaks uhkele näitusele leiab sügisese Tallinn Fashion Weeki raames aset ka moenädala ametlik järelpidu, mis toimub koostöös peosarjadega TIKS ja Flavourslaupäeval, 20. oktoobril algusega kell 21.30 Kultuurikatlas asuvas restoranis Korsten. TFW järelpeol keerutavad plaate DJd Sander MölderPeeter EhalaTõnn Kuuli ja Anton Must. Kõikidele TFW pileti või käepaelaga külalistele on pidu soodushinnaga, lisaks algab homsest, 12. oktoobrist järelpeo piletite eelmüük Piletilevi keskkonnas Tallinn Fashion Weeki teemalehe all. Liitu järelpeo Facebooki üritusega SIIN.


Tallinn Fashion Weeki piletid on müügil nii Piletilevi müügipunktides kui ka veebis.


Tallinn Fashion Weeki programm
 
Kolmapäev 17.10
18.00 WOOM
20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20
Neljapäev 18.10
18.00 Al Meta, August
19.30 Iris Janvier
21.00 Kirill Safonov
Reede 19.10
18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar
19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo
21.00 Tallinn Dolls
Laupäev 20.10
17.00 Woolish, Gita Siimpoeg
18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8
20.00 Alexanderling, Mammu Couture


Sügisese moenädala esitlejaks on Absolut ning ürituse toimumisele aitavad kaasa ka GoldtimeKaubamajaDHLFreixenetAudiValge Klaar, Arensburg,Kevin.Murphy ning Sokos Hotel Viru. Tallinn Fashion Weeki ametlik meediapartner on Õhtuleht.

Kuldnõela gala esitlejaks on Kaubamaja. Lisaks ihaldatud auhinnale ootab Kuldnõela ja Hõbenõela võitjaid ees luksuslik spaapuhkus Arensburgi hotellis Kuressaares, samuti pärjab võitjaid hinnaliste iPhone'idega Valge Klaar. Kuldnõela gala meigiosakonna eest kannab hoolt Max Factor.
 
Jälgi Tallinn Fashion Weeki tegemisi ka Facebookis ja Instagramis.