Scarlett JohanssonFoto: AFP/Scanpix
Film
12. oktoober 2018, 18:20

Hollywoodi klaaslagi purustatud: Scarlett Johansson teenib pearolliga filmis „Must lesk“ 15 miljonit dollarit (4)

Feminismi töövõit: näitlejanna Scarlett Johansson suutis purustada Hollywoodi klaaslae ning teenib oma rolli eest filmis “Must lesk” (“Black Widow”) 15 miljonit dollarit. See on suureks verstapostiks Hollywoodis töötavatele naistele, kes on kaua aega võidelnud palgalõhega. 

Tuleb välja, et Johanssoni esimene peaosaroll Marveli 2020. aastal ilmuvas filmis on tulutoovamgi kui Robert Downey Jr. esimene pearoll Marveli filmis “Raudmees” (“Iron Man”).

Johansson teenib 14,5 miljonit dollarit rohkem, kui Robert Downey Jr, kes sai raudmehe kehastamise eest 2008. aastal vaid 500 000 dollarit. 

Robert Downey Jr Foto: AP/Scanpix

Arvesse tuleb muidugi võtta ka seda, et Marvel ei olnud toona ka nii suur frantsiis kui tänapäeval. 2008. aastal ei olnud Marvel veel välja andnud ühtegi filmi, “Raudmees” oligi nende esimene. Ka superkangelased “Tasujatest” (“The Avengers”) ei olnud veel kellelegi tuttavad, nüüdseks on Marvel miljardifirma.

Kuid tänu rollile “Raudmehes” on Robert Downey Jr-ist saanud kõrgeima palgaga näitleja Hollywoodis, 2017. aastal hinnati tema vara Forbes’i poolt 80 miljoni dollari kanti. Ning juba “Raudmehe” jätkufilmi eest teenis RDJ 50 miljonit dollarit. Seega ei ole Downey Jr. vast Johanssoni peale kade.

Johansson on hetkel oma karjääri tipp-punktis, ta on osalenud kuues Marveli superkangelasfilmis, seega ei tule üllatusena, et näitlejanna suutis endale välja kaubelda kõrge palgatšeki enda esimese pearolli eest superkangelasfilmides. Kui tema palk esimese “Musta lese” filmi eest on juba niivõrd muljetavaldav, tahaks näha, milline saab palgatšekk olema jätkufilmi eest. 

Johansson nimetati augustis Hollywoodi enimmakstud näitlejannaks, tema vara hinnati 40,5 miljoni dollari suuruseks.