Reiki Meister ToomasFoto: Meeli Küttim/TV3
Tele
18. oktoober 2018, 21:32

Wicca nõid Renate: teist korda ma enam saates ei osaleks!

Selgeltnägijasaatest välja langenud Toomas: olin alguses liiga tagasihoidlik, oleksin võinud oma kaardid letti lüüa

„Võtsin seda kui väljakutset iseendale. Minu jaoks ei olnud saates osalemine võistlus kellegi teisega, vaid pigem iseenda proovile panek – kui palju ma suudan tajuda ja etteantud ülesandest informatsiooni lugeda,” räägib „Selgeltnägijate tuleproovist” välja langenud Reiki Meister Toomas, et saates osalemine oli väljakutse iseendale.

„Mulle tehti pakkumine, kas tahaksin „Selgeltnägijate tuleproovis” osaleda. Otsustasin, et miks mitte, igal juhul annab sellises saates osalemine väga palju tunnetuslikku oskust juurde,” selgitab Toomas, mis teda saates osalema pani.

Kuigi seekord langes saatest välja kolm inimest, ei usu mees, et kõik kolm niivõrd halvasti ülesannetega hakkama said. „Kas nüüd midagi otseselt saatuslikuks sai, pigem oli osalejaid, kelle vastused olid täpsemad. Arvan, et saate formaat ongi selline ning otsus tehti selle põhjal, kes parem oli.”

Reiki Kliiniku asutaja teab ka, mida oleks võinud saates teistmoodi teha. „Võib-olla usaldaksin rohkem oma sisetunnet, iga saatega läks minu tunnetuslik tase kõrgemaks. Arvan, et olin alguses liiga tagasihoidlik ja oleksin võinud oma kaardid letti lüüa,” sõnab ta.

„Saates osalemine on väga oluline inimliku poole pealt. Kui meil oli vaja ülesandeid lahendada, tegelesime inimeste elu ja sisemaailmaga. Inimlikust seisukohast annab see alati juurde, sest vaadates teise inimese maailmapilti või ellu, on sealt alati ka enda jaoks midagi võtta, näiteks kasulikku informatsiooni või mida enda elus vältida,” hindab Toomas „Selgeltnägijate tuleproovist” saadud kogemust.

Võitja teemal mees spekuleerida ei taha. „Kõik, kes praegu saates on, on tugevad ja neil on võimalus võita. Võitja võiks jääda kuni finaalini küsimärgiks. Igaühel on oma väga tugev külg või tahk, mis aitab neil edukas olla.”

Teine väljalangeja oli Wicca nõid Renata. 

„Mulle öeldi, et nad ei saa aru, mida ma räägin,” selgitab ta põhjust.

Tuleproovis osales ta seetõttu, et talle pakuti võimalust osaleda. „Mõtlesin, et lähen ja proovin. Kui mul oleks teine võimalus, siis ma sinna saatesse ei läheks,” tunnistab Renata.

Wicca nõid arvab ka teadvat, kes võiks saate võita. „Ma arvan, et Fekeli, sest tema on kogu aeg telekas.”