Teleseriaali "Pank" esilinastusFoto: Aron Urb /EV100
Inimesed
11. oktoober 2018, 09:02

GALERII | Esilinastus Eesti kalleim teleseriaal „Pank“ (2)

Kolmapäeva õhtul esitleti kinopeoga uut ja ühtlasi ka Eesti kalleimat ja suurejoonelisimat telesarja "Pank". 

Sari jõuab ekraanile juba järgmisel nädalal ning see valiti kogu maailmast ka 12 seriaali sekka, mis hakkavad võistlema Genfi rahvusvahelisel filmifestivalil. 

 

"Genfi festivalile ennast ise pakkuda ei saa," ütles seriaali produtsent Paul Aguraiuja. "Valitute nimekirja vaadates on uskumatu, et Eesti seriaal seal seltskonnas on," ütles Aguraiuja. “Kümneosalise seriaali puhul saavad eelarvelised võimalused väga määravaks ning neid oli meil kordades ja kordades vähem kasutada kui USA või Suurbritannia filmitööstuses. Ju siis võlus neid miski muu."

EV100 filmiprogrammi kuuluv teleseriaal „Pank“ kõneleb kümne tunni jooksul Eesti inimeste ees olnud valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani. Seriaali keskmes on sündmused ühes pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990ndate alguses saabub panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ning Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ning kõik tegelased on silmitsi oluliste valikutega.

Vaata, kes pidulikul esilinastusel kohal käisid.