Moebränd AlexanderlingFoto: Kalle Veesaar
Inimesed
17. oktoober 2018, 09:20

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas

TFW 2108 | Alexanderling - ülistades naise voogavat siluetti ja lopsakust

20. oktoobril esitleb uus moebränd Alexanderling Kultuurikatlas toimuval Tallinn Fashion Weekil Eesti moepublikule naiselikku vaatemängu. Uus rõivabränd Alexanderling on loodud kodumaise disaineri Anu Lingi poolt, kes on saanud väljaõppe Inglismaal.

Pärast bakalaureusekraadi kaitsmist Cambridge School of Artis naasis kunstnik sünnipaika ning on siiani tuntust kogunud peamiselt pruutpaaridele ja individuaalrõivaid loova disainerina.

Kultuurikatlas toimuval Tallinn Fashion Weekil toob disainer moevaatemängu aga esmakordselt lavalaudadele. Alexanderlingi loomingu läbivaks teemaks on naine, ülistades tema voogavat siluetti ja lopsakust Madeleine Vionnet' loomingust inspireeritud drapeeringute, kroogete ja keskkohta rõhutava plisseeriga. Enese rõivastumiskogemustest inspiratsiooni ammutava disaineri peegeldustel on kesksel kohal mugavus, seda nii jersey-õhtukleitide kui ka ülakehale vabadust loovate talviste mantlitega.

Esitlusele tulevale sügiskollektsioonile on suuresti oma panuse andnud ka Nurme vabrik Haapsalust. Nurme Production OÜ juhataja Lauri Väli ütleb: "Kuna meie oleme spetsialiseerunud veekindlate rõivaste tootmisele, siis tundus Anu pakutav kontseptsioon meile huvitav. Nagu igas suurtööstuses, jääb ka meil üle kangajääke, mida saame edukaltkasutada selles sügiskollektsioonis."

Koostöös Nurme vabrikuga tulevadki esitlusele veekindlad vihmamantlid, mis vajaduselt võimaldavad taljesse töötlemist, veendes naisi kandma mantlit nii argipäevases kui ka pidulikumas võtmes.

Kui esitlusele tulevate kangaste diapasoon ulatub (muidugi naise ilu ülistades) impregneerist sametini ja pitsist villani, siis värvigamma püsib monotoonne. Lavale jõuab disaineri lemmikvärv must, aga ka sügisesed moetoonid nagu salveiroheline, öösinine ja kanarbikulilla.

Luues oma nägemusi taktitundeliselt, tähelepanelikkusega üksikdetailides ja rätsepatöö silmapaistvuses, tuleb lavale üle 30 komplekti autorirõivaid, mida täiendab ahhaadi ja shell-pärliga ehete luksuslik puudutus. Etenduse toimumist toetab kodumaine ooduskosmeetikabränd LUMI.

Tallinn Fashion Week leiab aset 17.-20. oktoobril Kultuurikatlas ning Alexanderlingi etendus toimub 20. oktoobril kell 20.00. 

 

Tallinn Fashion Weeki programm: 

Kolmapäev 17.10

18.00 WOOM

20.00 Kaubamaja esitleb: Kuldnõel 20

Neljapäev 18.10

18.00 Al Meta, August

19.30 Iris Janvier

21.00 Kirill Safonov

Reede 19.10

18.00 Diana Arno, Piret Kuresaar

19.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

21.00 Tallinn Dolls

Laupäev 20.10

17.00 Woolish, Gita Siimpoeg

18.30 KiRiVOO, BRAND NO.8

20.00 Alexanderling, Mammu Couture

Moebränd Alexanderling Foto: Kalle Veesaar